Gå til sidens hovedinnhold

Her vedtar de påbud på å eie skytevåpen

I denne amerikanske byen må samtlige hushold ha minst ett skytevåpen.

Mens president Barack Obama forsøker å innskrenke den liberale våpenloven i USA, går de i motsatt retning i en amerikansk småby i delstaten Georgia.

Byrådet i byen Nelson innførte nemlig en vedtekt mandag om at samtlige hushold må ha minst ett skytevåpen og ammunisjon, melder Reuters.

Hensikten med påbudet skal være «å bistå med krisehåndtering i byen, samt bistå med beskyttelse og sikkerhet og bevare den allmenne sikkerheten for byen og dens innbyggere», ifølge vedtekten.

Loven skal ha blitt foreslått fordi det mangler politi i Nelson. Få innbyggere og begrensede politiressurser gjør at sheriffen ikke alltid kan patruljere i den lille bygda.

- Når han ikke er her så er vi avhengige av county-sheriffen, men det tar en stund for dem å komme hit, forklarte byrådsmedlem Duane Cronic til WSB-TV.

Enstemmig vedtatt
Vedtekten, som ble enstemmig vedtatt, vil i utgangspunktet ha en symbolsk betydning ettersom det ikke er straffbart å bryte den.

Byrådsmedlem Cronic sier vedtekten også skal uttrykke støtte for våpenrettigheter, samt sende et signal til potensielle forbrytere.

- Jeg sammenligner det med sikkerhetsskiltene som folk setter opp i hagene sine. Noen folk har sikkerhetssystemer, mens andre har det ikke. Men de setter likevel opp skiltene. Jeg føler at denne vedtekten er et sikkerhetsskilt for byen vår. I hovedsak er det en avskrekkende vedtekt for å fortelle potensielle forbrytere at de kanskje burde unngå oss, sier byrådsmedlem Duane Cronic, som introduserte vedtektsforslaget.

Vedtekten gjelder imidlertid verken for straffedømte eller innbyggere med mentale eller fysiske problemer.

1300 innbyggere
Byen har om lag 1300 innbyggere og kriminaliteten består hovedsakelig av nasking og småstjeling og en sjelden gang et innbrudd. Byens eneste politimann sier det er fem år siden byen ble rammet av en drapssak.

Tilsvarende vedtekter ble innført for byene Byron og Sabbatus i delstaten Maine i forrige måned.

Obama-administrasjonen iverksatte en omfattende kampanje for å innskrenke våpenrettighetene etter skolemassakren i Newtown i desember i fjor. 20 barn og seks voksne ble drept under skolemassakren på Sandy Hook barneskole. Analytikere tror imidlertid at Obama ikke vil få nok støtte i Kongressen til å innføre strenge våpenreguleringer i USA.

Kilder: Reuters, Fox News.

HTML EMBED
Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett