Gå til sidens hovedinnhold

Her vil de rike bo

Førstevalget kan overraske deg...

(LXUS.no) Til tross for verdens høyeste kvadratmeterpriser og gunstige skatteregler, er det slett ikke Monaco som er de rikes favorittland.

Rikmanns-konsulentene hos Scorpio Partnership har foretatt undersøkelsen Mobile Wealthy Residency Index for å finne ut hvor verdens rikeste helst vil bosette seg, og resultatet er noe overraskende.

LES OGSÅ:
Her er det fortsatt trygt å gjemme utenlandsformuen
Verdens dyreste adresser
Karibiens nye rikmannsparadis

Til tross for trusler om at landets hemmelige konti ikke vil være hemmelige stort lenger, troner Sveits øverst på listen over rikingenes favoritt-bosteder. Det lille landet uten strandlinje danker dermed ut andre rikmannsparadis som London og Singapore.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Årsaken er ifølge Pleasure.dk at Sveits er det beste "allround-landet" for velstående mennesker, deriblant ingeniører og advokater ansatt i noen av verdens støreste multinasjonale selskaper - og Rimi-kongen Stein Erik Hagen. For selv om Sveits verken kan lokke med Dubais klima eller hip-faktoren til London eller New York, er landet likevel førstevalget til de mange millionærer og milliardærer som i disse dager utvandrer fra andre rikmannsbyer.

Kan noe av årsaken være at en fjerdedel av verdens offshore-konti skal befinne seg nettopp her?

Nye tider i London

Tidligere har London vært de velståendes foretrukne bosted. Men nye skatteregler har ført til masse-emmigrering blant verdensmetropolens mest pengesterke, og den britiske hovedstaden må derfor nøye seg med en andreplass på listen.

Hakk i hæl følger Singapore, som er ventet å ta kvantesprang oppover på listene i løpet av de nærmeste årene, da dette er et av de få stedene det fortsatt anses som trygt å gjemme pengene sine.

Penger er ikke alt

Men det er ikke bare pengeplassering som er årsaken til at Sveits danker ut andre land i kåringen. 11 kriterier er lagt til grunn i vurderingen, deriblant økonomisk og politisk stabilitet, utdanningsmuligheter for barn, infrastruktur, kultur og avstand til hjemlandet.

New York hviler trygt på fjerdeplassen i kåringen. Deretter er det et langt sprang ned til plassene bak.

Slik ser listen over verdens mest attraktive rikmannsbosteder ut:

1. Sveits
2. London
3. Singapore
4. New York
5. Hong Kong
6. Jersey
7. Cayman Islands
8. Isle of Man
9. Monaco
10. Dubai
11. Guernsey

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene