*Nettavisen* Nyheter.

Her vil Helse Sør-Øst bygge nytt sykehus til over 8 mrd. kroner

Innlandet:

VIL BYGGE NYTT: En av breddene ved Mjøsbrua er pekt ut som stedet der det skal bygges nytt storsykehus regionen. Vedtaket innebærer at to sykehus skal legges ned. Dette kan bli Hamar, Elverum, Gjøvik eller Lillehammer. Foto: Faksimile (Google Maps)

Det skal bygges et nytt storsykehus i Innlandet til 8,65 milliarder kroner ved Mjøsbrua, har styret i Helse Sørøst besluttet.

Det melder NRK. Det er ikke bestemt hvilken side av Mjøsbrua sykehuset skal ligge på.

- Lokaliseringen bør komme senere, uttaler ansattes representant Svein Øverland under møtet i Helse Sør-Øst torsdag, melder Oppland Arbeiderblad. Han peker på at avstandene er store.

- Det gjør meg litt bekymret om vi blir for konkrete, sier han.

Vedtaket innebærer at Tynset sykehus skal beholdes som et akuttsykehus, og at det fortsatt skal være drift ved ytterligere to av dagens sykehus i regionen. Det innebærer at to sykehus i Hedmark og Oppland legges ned, men det er ikke bestemt hvilke.

De fire sykehusene som kan bli lagt ned er Hamar, Elverum, Gjøvik eller Lillehammer. Etter alt å dømme vil Hamar sykehus bli lagt ned, mens det er antydet at Gjøvik kan bli beholdt.

– Styret virker veldig usikre på hva de har vedtatt – og om de har vedtatt det riktige. Jeg oppfatter helt klart at Hamar vil bli nedlagt, og det vil være en tragedie. Siste ord er likevel ikke sagt. Vi vil fortsette å fremme Hamars sak, sier varaordfører Knut Fangberget (H) i Hamar til Hamar Arbeiderblad.

Administrerende direktør Cathrine Lofthus i Helse Sørøst har ikke ønsket å samle alle sykehusene i regionen på ett sted, fordi det geografiske området er stort.

Fakta

Nytt akuttsykehus ved Mjøsbrua

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.