RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hercules-fly klar for ebola-evakuering

KLAR FOR EBOLA-EVAKUERING: Forsvaret har klartgjort en av sine Hercules-maskiner for evakuering av eventuelle ebola-smittede nordmenn fra Vest-Afrika.
KLAR FOR EBOLA-EVAKUERING: Forsvaret har klartgjort en av sine Hercules-maskiner for evakuering av eventuelle ebola-smittede nordmenn fra Vest-Afrika. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Forsvaret har klargjort et Hercules-fly til bruk ved en eventuell evakuering av norske statsborgere som er smittet av ebola.

Oslo (NTB): Flyet er utstyrt for å kunne gjennomføre medisinsk evakuering av ebolapasienter. Det vil bli presentert for forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og utenriksminister Børge Brende (H) på Gardermoen mandag. Ambulanse og annet sikkerhetsutstyr vil også bli vist fram.

Fra før har regjeringen besluttet å stille en Hercules-maskin til rådighet for å bekjempe ebolaepidemien i Vest-Afrika. Foreløpig har det ikke vært bruk for det norske flyet, som ifølge Forsvarsdepartementet altså er et annet enn det som skal brukes ved medisinsk evakuering.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere