RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hercules-fly klart til å evakuere nordmenn

(Illustrasjonsbilde)
(Illustrasjonsbilde) Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Nordmenn som blir smittet av ebola, er nå sikret hjemtransport innen et døgn med et helt nytt spesialtilpasset fly.

Norge er et av de første landene i verden som har fått på beina en nasjonal transportløsning for å frakte ebolasmittede landsmenn hjem til behandling etter ebolasmitte.

Ved hjelp av en spesialtilpasset ambulanse som kan brukes i et av Forsvarets fire Hercules C-130 J-fly, kan en smittet nordmann bli evakuert i løpet av 24 timer.

– Å ha et eget fly er meget viktig som en sikkerhet for norsk helsepersonell. Det er veldig mange som nå har sagt seg villig til å reise til de rammede områdene. Da må vi samtidig ha en trygghet for at vi kan hente dem hjem dersom noe skulle skje, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) til NTB.

Hun peker på at det er et stort press på de sivile selskapene som tilbyr evakuering, og at det derfor er viktig å ha en egen løsning som en ekstra sikkerhet.

Sammen med utenriksminister Børge Brende (H) fikk forsvarsministeren mandag omvisning i flyet og ambulansen som står stand by i glasshangaren på Gardermoen militære flystasjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere