*Nettavisen* Nyheter.

Herlige Hercule

Hercule Poirot-fansen har nok en gang fått anledningen til å glede seg til påskekrimmen.

10.04.06 10:47

«Poirot: Mysteriet på det blå toget], NRK1 kl 21.05. Premiere 1. påskedag

Det er ingen som kan få til britisk overklasse-krim så godt som britene. Og er man først blitt fan av den lett konstiperte, dannete Hercule Poirot, så blir gjensynet som for undertegnende tilforlatelig og underholdende gang på gang. Hovedrolleinnehaveren David Suchet er en studie i god skuespillerkunst, og han fremstiller krimhelten med varme, intellekt og humor.

Denne gangen befinner Poirot seg på toget til Nice. På toget er også en amerikansk rikmannsdatter som nylig har fått en kostelig gave, hennes ektemann, hennes elsker, og ellers det som kan krype og gå av britiske sosietetskretser i fransk utlendighet.

Mordet inntreffer, og med Nice som vakkert bakteppe, bruker Poirot sitt skarpsinn og detaljfokuserte kløkt til å løse mysteriet. Handlingen tar overaskende vendinger, i et nettverk som veves sammen og til slutt gir et logisk ressonement for hvem som er morderen.

Historien er basert på Agatha Christies bok «Mystery on the Blue Train» som forfatteren skrev seks år før «Mordet på Orientekspressen». Historien er noe forenklet i forhold til boken, men resultatet er riktig så kostelig med akkurat så suverene skuespillerprestasjon som er Hercule Poirot verdig.

  • Flere anmeldelser i Side2 tv-guide

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag