*Nettavisen* Nyheter.

Herlige påskeoppskrifter

Her gir vi deg noen herlige oppskrifter du kan kose deg med i påsken.

Oppskrifter

Tunfisksalat for lange skiturer

4 porsjoner

3 bokser tunfisk i vann

(à ca. 150 g eller ca. 400 g tilsamen)

1 boks med hermetiske kikerter

2 avokado, skåret i terninger

1 rødløk, skåret i tynne båter

2 ss finhakket sylteagurk

1 ss hakket fersk dill

Dressing:

2 ss hvitvinseddik

½ dl kaldpresset olivenolje

1 ts dijonsennep

1/2 ts fruktose

2 ss revet parmesan

litt salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

1. Bland alle ingrediensene til dressingen godt. Bruk gjerne en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

2. Del avokadoene og ta ut steinen. Ta kjøttet ut med en skje. Del kjøttet i biter.

3. Ta tunfisken over i et dørslag eller sil og la den renne godt av. Del den i mindre stykker.

4. Bland tunfisk, avokado, kikerter, rødløk, sylteagurk og dill. Hell over dressingen og bland det hele.

Påskefrittata med avokado og krepsehaler

2 porsjoner

3 egg

3 ss Vann

½ ts LoSalt/Seltin

1-2 ss ex. virgin olivenolje

På toppen:

1 avokado i skiver

2 dl pillede krepsehaler

2 tomater i terninger

Litt pepper og presset sitron

Fremgangsmåte:

1. Bland egg, vann og salt godt og stek i olivenolje på svak varme til det eggestanden stivner på toppen (bruk gjerne lokk så går det litt fortere).

2. Del avokadoen og ta ut steinen. Ta kjøttet ut med en skje og skjær i skiver.

3. Skjær tomatene i små terninger og fordel disse sammen med avokado og krepsehaler utover den stivnede eggestanden.

4. Smak til med evt. mer salt, litt pepper og presset sitron.

Smørbrød med ekstra futt

1 porsjon

2 tynne skiver Dr. Lindbergs brød *

1 stekt karbonade eller seibiff

1 ts. kokosolje til steking **

3 ringer lettstekt løk

1 ss kaldpresset rapsolje

2 salatblader (f.eks. rapid)

½ paprika i strimler

* Anbefalte brødtyper:

Dr. Lindbergs ferdigbakte fullkornsbrød med solsikkekjerner

Dr. Lindbergs rugbrød (eller annet tysk ”vollkornsbrot”)

** Kokosolje får man bl.a. kjøpt på helsekost. Cocosa er en godt merke!

Fremgangsmåte:

1. Stek karbonade eller seibiff i kokosolja til den er gjennomstekt.

2. Tilsett rapsolje (evt. extra virgin olivenolje) og stek løkringene lett i panna sammen med karbonaden eller seibiffen.

3. Legg karbonaden/seibiffen mellom de to brødskivene og pynt med salatblader og strimlet paprika.

4. Smak evt til med salt og pepper.

Krydderkakao

½ l melk

3 ss kakaopulver

2 ss fruktose

4 stk nellikspiker

1 bit hel kanel

½ ts vaniljesukker

8 stk pepperkorn

2 stk stjerneanis

Fremgangsmåte:

1. Bland kakao, fruktose og litt av melken og rør godt sammen.

2. Ha i resten av ingrediensene og kok opp.

3. Reduser varmen og la kakaoen småkoke i 5-6 minutter.

4. Vil du at kakaoen skal ha en sterk kryddersmak så har du kakaoen rett på termos. Hvis ikke så siler du kakaoen før du heller den over på termos. Smaker kanskje best for voksne.

Solbærtoddy med anis

1 kg solbær (gjerne frosne)

1 l vann

8 ss fruktose (eller etter smak)

2 stk stjerneanis

1. Bland alle ingredienser i en kjele og bring det hele til oppkok.

2. La blandingen koke i 10-15 minutter.

3. Siles gjennom sil og press gjerne med litt av det tykke.

4. Helles over på termos og tas med ut i skogen eller opp på fjellet.

Fruktnøtt-blanding

2 ruter mørk sjokolade *

2 tørkede aprikoser

20 rå mandler eller nøtter

* Minimum 70% kakomasse .

Fremgangsmåte:

1. Knekk de to sjokoladerutene (tilsvarende ca. 20 gram) i litt mindre biter.

2. Klipp aprikosene i fire biter eller mer (mindre størrelse).

3. Bland det hele i en pose eller boks med lokk og ta med!

Hjemmelaget nøttemarsipan

200 g skåldede mandler

100 g valnøtter

50 g pistasjnøtter

200 g fruktose (malt til melis)

1 eggehvite

2 ss actiburn (hi-maize)

Fremgangsmåte:

1. For å male fruktose så trenger du en blender eller en hurtigmikser. Kjør til fruktosen blir helt fin som melis.

2. Rist nøtter og mandler i stekeovn, 150º C i ca 15 minutter. Avkjøl helt.

3. Mal nøtter og mandler på en mandelkvern og bland dette med actiburn og fruktosemelis. Bland inn eggehvite, enten for hånd eller med kjøkkenmaskin.

4. Rulles til en pølse, pakkes inn i kjøkkenfilm (plastikk) og settes i kjøleskap, gjerne over natten. Kuttes opp i ønsket størrelse.

Sjokolade med mandler og aprikoser

2 plater mørk sjokolade (70%)

100 g tørkede aprikoser,

30 g valnøtter

50 g mandler

½ ts kanel

Fremgangsmåte:

1. Ha sjokoladen i en stål eller glass bolle, og smelt sjokoladen over vannbad.

2. Hakk aprikoser, nøtter og mandler i ønsket størrelse, rist de gjerne litt i ovnen. Bland alle ingrediensene i den smeltede sjokoladen og la den avkjøle seg til den begynner å tykne.

3. Hell sjokoladen over på en plate som er dekket med bakepapir. Avkjøl helt og del sjokoladen opp i biter etter ønsket størrelse.

God påske!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag