Gå til sidens hovedinnhold

Heroin-beslag i millionklassen

Flere personer er pågrepet i narkotikasak

Opprullingen av saken startet 2. desember i fjor i Østfold. Klokken 18.00 på kvelden stoppet tollvesenet en franskregistrert Alfa Romeo med en marokansk borger bosatt i Frankrike på 30 år. I bilens reservehjul ble det funnet heroin som senere viste seg å være to kilo, skriver Smaalenene Avis.

Flere arrestasjoner
- 7. desember pågrep vi to personer i Oslo som er siktet for å være en del av mottakerleddet. Det dreier seg om en 49 år gammel norsk statsborger, opprinnelig fra Marokko, tidligere domfelt for narkotikaforbrytelser og en 29 år gammel marokansk statsborger bosatt i Belgia, forteller politibetjent Kay Lund-Pettersen ved Marker og Rømskog lensmannskontor til smaalenene.no

13.desember pågrep politiet ytterligere en person. Det er en 40 år gammel asylsøker. Han har søkt asyl i Norge som statsløs palestiner, men etterforskningen har avdekket at han er fra Tunisia. Han er tidligere domfelt for salg av narkotika i Norge.

Se bildene av beslaget her.

- En femte person ble tatt 17. desember. Det dreier seg om en 37 år gammel tunisisk statsborger som er asylsøker i Norge. Det ble funnet noe narkotika på han, nærmere bestemt hasj og rivotril. Han fikk en tilståelsesdom på 60 dager for dette. Denne er ferdig sonet på Trøgstad fengsel. Siktelsen mot han i heroinsaken frafalles. Han er utvist fra Norge og transportert med fly til Italia, fortsetter Lund Pettersen.

Etterforsking mot slutten
For øyeblikket er tre personer varetektsfengslet. Norsk-marokkaneren er løslatt, men siktelsen er foreløpig ikke frafalt. Det gjenstår noe etterforskning, men politiet tar sikte på å bli ferdig med saken i Ørje i løpet av mars.

Ingen av de tre har erkjent befatning med heroinbeslaget som har en gateverdi på rundt to millioner kroner.

Les flere saker fra Smaalenenes Avis her.