RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heroinsaken henlagt

Sist oppdatert:
Politiet mener at det ikke ble begått en straffbar handling da moren til Mia Gundersen døde.

(SIDE2): Se og Hør publiserte fredag deler av den kommende biografien til artisten og skuespilleren Mia Gundersen.

Slektning satte sprøyte på moren
Ifølge ukebladet starter boken med en beskrivelse av hvordan moren, Unni Gundersen, døde av en overdose fredag 15. februar i år.

«Dødsfallet kom ikke overraskende, men årsaken var helt sjokkerende. Det var så galt som det kunne bli. Mor døde av en overdose heroin, hjemme i omsorgsboligen sin, 70 år gammel. En nær slektning av mor med tunge rusproblemer ble fengslet samme dag som hun døde, mistenkt for uaktsomt drap. Han hadde forsynt henne med heroin og satt den siste sprøyten på mor.»

Les hele saken: - Mamma døde av overdose

Fikk valium som 15-åring
Til ukebladet sier hun følgende om mannen hun omtaler i boken:

- Allerede som 15-åring fikk han jevnlig utskrevet valium av legen sin. Han gikk raskt inn i tung avhengighet. Jeg vet at mors død sjokkerte han. Han hadde overhodet ikke til hensikt å ta livet av mor, men han må ta på sin kappe at han skaffet til veie de ulovlige stoffene som tok livet av henne, sier Mia Gundersen til Se og Hør.

Politiadvokat Karsten Monsen ved Rogaland politidistrikt bekrefter ovenfor Side2 at saken Gundersen ble undersøkt som mistenkelig dødsfall. I den forbindelse ble en person siktet for drap. Men den er nå henlagt.

- Han fikk status som siktet, men saken ble henlagt fordi etterforskningen vi gjorde viste at det ikke var dekning for å si at det ble begått en straffbar handling, sier Monsen.

Snakker kun med Se og Hør
Unni Gundersen døde ifølge den avslørende boken av en dose heroin. Monsen ønsker ikke å gå i detalj på hva etterforskningen avdekket, men sier:

- Det var ikke noe bevis for at det er knyttet straffbart forhold til at hun dør. Men det kan likevel ha vært straffbar befatning med narkotika.

Det har ikke lykkes Side2 å komme i kontakt med Mia Gundersen. Unit Management opplyser at hun har en avtale med Se og Hør, og at hun møter øvrig norsk presse førstkommende onsdag.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere