Herpet tinghus for 500.000

Foto: Byggeindustrien (bygg.no)

Den gjengangs-kriminelle mannen gikk bananas inne i det splitter nye tinghuset midt på natten.

23.06.08 16:52

(iBergen.no) Bare tre måneder etter at 36-åringen slapp ut fra soning var han igjen klar for å settes bak lås og slå.

Komplett vannkaos
Den tidligere straffedømte mannen la ut på langtur fra Bergen til Hønefoss i september 2007. Underveis satte han et skudd heroin og var godt beruset da han like over midnatt tok seg inn i det nyåpnede tinghuset i Norderhovsgata 23.

Vel inne i bygget åpnet han flere vannkraner og lot vannet fosse fritt på de nylagte gulvene. Da alarmen fra tinghuset gikk rykket politiet ut umiddelbart og fant et sant vannkaos inne i rettsbygningen.

Tømte pulverapparat
Den rusede vandalen ble ikke vanskelig å spore opp inne i huset, men han ville på ingen måte la seg fakke frivillig. For å unngå å bli pågrepet spylte han den ene politimannen med vann før han la på sprang oppover trappene.

Med to politibetjenter i hælene, grep 36-åringen et brannslukningsapparat, stilte seg øverst i trappen og tømte hele pulverapparatet i ansiktet på de to mennene.

Skader for en halv million
Men fluktforsøket var fånyttes. 36-åringen ble snart stoppet av de dyvåte politimennene og satt i arrest i to dager.

I ettertid ble skadene han hadde gjort i det splitter nye bygget taksert til 499.000 kroner. Det nyåpnede tinghuset måtte stenges i to måneder mens tørkingen pågikk og flere takhimlinger og gulv måtte skiftes.

Da han møtte i Bergen tinghus mandag tilsto han skadeverket uten å mukke og fikk dermed sin tiende dom. Nå må han betale erstatning for skadene, i tillegg til å sone en fengselsstraff på 120 dager.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag