Hesjedal slaktes av egne

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

«Hesjedal har frarøvet mange rene kanadiere muligheten til å skinne»

31.10.13 20:30

Ryder Hesjedal innrømte doping allerede i vår ovenfor det kanadiske senteret for etikk i sport, CCES, samt det amerikanske antidopingbyrået, USADA, som en del av CCES pågående granskning av doping i sykkelsporten. Det bekrefter CCES, som i en uttalelse sier de er dypt skuffet over at Hesjedal ventet ti år med innrømmelsen.

- CCES er skuffet over at Hesjedal ventet mer enn ti år før han fortalte om fortiden. Hans misbruk har frarøvet mange rene kanadiske utøvere for muligheten til å skinne i sykkelsporten, skriver CCES i pressemeldingen.

Les mer: Tidligere Giro d’ Italia-vinner innrømmer doping

CCES visste alt
Selv om antidopingmyndighetene visste om Hesjedals misbruk i 2003, valgte de å ikke gå ut med opplysningene offentlig. Det sier CCES handler om at Hesjedal ikke brøt antidopingreglementet, som som slår fast at dopingsaker blir foreldet etter åtte år.

«Kyllingen»: - Jeg lærte Hesjedal å ta EPO

- På grunn av reglene vil dessverre ikke Hesjedals innrømmelse om doping i 2003 føre til noen sanksjoner, sier pressemeldingen videre.

EPO og kortison
Hesjedals innrømmelse ble først offentlig tidligere denne uken. Da bekreftet han å ha brukt EPO og kortison i 2003. Innrømmelsen kom som følge av Michael Rasmussens bok om sykkelsportens skyggeside, «Gul Feber». Rasmussen skriver at han lærte blant andre Hesjedal å ta EPO og kortison da de bodde i kjelleren hans under forberedelsene til VM i terrengsykkel i 2003.

Les mer: - Han er hjertelig velkommen til Hesjedal gård

Hesjedal sier han er dypt lei seg for feilene han gjorde tidlig i karrieren, som han sier vil plage ham resten av livet.

Foto: Henning Bagger/DANIEL DAL ZENNARO

- Sykkel har vært livet mitt så lenge jeg kan huske. Jeg har elsket og levd for sykkel, men for et tiår siden valgte jeg feil retning. Jeg er oppriktig lei meg for å ha tatt del i sportens mørke fortid. Jeg kommer alltid til å være lei meg. Selv om feilen skjedde for over ti år siden, og det var av kort varighet, endrer det ikke på det faktum at jeg gjorde det. Jeg har levd med det og angret helt siden da, sa Hesjedal etter innrømmelsen ifølge cyclingnews.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.