RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hest gikk gjennom isen for å redde føllet sitt

To hester, en hoppe og et føll, gikk 1. juledag gjennom isen på Mosfjelltjønn i Birkenes kommune. Redningsmannskaper som kom til fikk trukket hestene ut av vannet og gjennom gjørma og inn på sikker grunn.
To hester, en hoppe og et føll, gikk 1. juledag gjennom isen på Mosfjelltjønn i Birkenes kommune. Redningsmannskaper som kom til fikk trukket hestene ut av vannet og gjennom gjørma og inn på sikker grunn. Foto: Jørund Flaa / Agderposten
Sist oppdatert:
- Hun ofret seg for føllet sitt.

Brannvesenet i Agder rykket 1. juledag ut for å redde to hester som var gått gjennom isen i Mosfjell.

Ifølge politiet i Agder skal det ikke ha vært dypt vann der hestene gikk gjennom. AMK-sentralen fikk melding om hendelsen kl. 13.25.

- Vi har fått opp den ene hesten, og jobber med den andre nå. Jeg har ikke informasjon om tilstanden til hestene, men om det ikke hadde stått bra til med de hadde vi nok hørt det, sier Kai Bentsen, alarmsentraloperatør i Brannvesenet i Agder til Nettavisen.

Hestene kommer fra et småbruk i nærheten. Det er uvisst hvordan de kom seg ut på isen. Hestene ble oppdaget da eierne var ute og kjørte slede med en tredje hest.

- Vi priser oss lykkelig over at alt gikk bra til slutt, sier eierne av hestene, ekteparet Jan-Einar og Ruth Marie Skaar til fvn.no.

Ifølge ekteparet hadde hoppa Ramona (4) vært ute i isvannet i minst en time. De forteller at føllet Pandora (1,5) relativt raskt ble reddet på land, men at moren var langt tyngere å få opp. Ifølge Jan-Einar Skaar så hadde moren ofret seg for føllet.

- Jeg hadde hele tiden et håp om at det skulle gå bra, men da det virket som hun ga opp, fryktet jeg det verste. Da var det like før jeg også ga opp, sier Skaar til fvn.no.

Ved 15.30-tiden melder brannvesenet på Twitter at begge hestene er reddet opp av vannet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere