*Nettavisen* Nyheter.

Hesten Tulla (19) angrepet av hund: - Eieren nektet å hjelpe

SJOKKERT: Aksel Granum og hesten Tulla skal ha blitt angrepet av to løse hunder da de var på tur i lysløypa ved Vardåsen i Asker mandag ettermiddag. Foto: privat

SJOKKERT: Aksel Granum og hesten Tulla skal ha blitt angrepet av to løse hunder da de var på tur i lysløypa ved Vardåsen i Asker mandag ettermiddag. Foto: privat

- Det kunne endt veldig dårlig, sier Aksel Granum.

04.08.15 15:25

Han og hesten Tulla (19) var mandag kveld på tur i lysløypa ved Vardåsen i Asker da de to skal ha blitt angrepet av to løse hunder.

- Tulla er vant til hunder, så hun ble ikke redd. Men plutselig hoppet den ene hunden i brystet på hesten. Da ble hun redd og steilet. Hun tråkket bakover, datt utenfor en skrent og skadet seg stygt i et ben. Hesten fikk panikk og jeg falt av.

Slik beskriver Granum - som har et halvt år igjen av veterinærstudiet - hendelsen.

- Den ene hunden fortsatte å gå etter hesten, så jeg forsøkte å ta tak i den. Men da beit den meg. Da den slapp, fortsatte den angrepet på Tulla, og da sparket jeg til hunden så hardt at den skreik, forteller han videre.

- Gadd ikke hjelpe
Deretter skal hundeeieren ha kommet til syne, satt på hundene bånd og gått sin vei.

- I en slik situasjon blir man redd fordi man ikke vet om hesten du er glad i kommer seg ned levende. Jeg ropte at jeg trengte hjelp fordi hesten var skadet, men da fikk jeg til svar at det «gidder jeg faen ikke».

Uten mobildekning på stedet, ble Granum og en silblødende Tulla dermed nødt til å gå rundt fire kilometer før de kunne tilkalle hjelp.

- Etter hvert fikk jeg ringt veterinær, som kom til nærmeste sted. Sårene ble renset og sydd. Et av sårene var 12-13 centimeter langt og gikk inn ved hasen. I tillegg var det en del småsår, noen av dem gikk helt inn til beinet. Det var blodspor etter oss hele veien, forteller Tullas rytter videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKADD: Hesten Tulla skadet seg da hun skal ha blitt angrepet av to løse hunder mandag. Foto: privat

Skal politianmeldes
Skadene hesten fikk, kom ikke av hundebitt, men av at hesten skar seg opp da den falt ned skrenten. Tulla står nå på antibiotika, og må ha ro i ti dager framover. Det kommer til å gå bra. Likevel synes Granum det var utrolig dårlig gjort av hundeeieren å bare snu ryggen til ham.

- Jeg mener folk bør følge loven om båndtvang, men den største feilen hundeeieren gjorde, var at han gikk fra en som trengte hjelp. Det skjønner jeg ikke at noen kan gjøre.

Selv kom han unna hendelsen med noen blåmerker, hundebitt og ømme tær etter å ha blitt tråkket på.

Tirsdag leverer Granum en anmeldelse til politiet.

- Jeg vil anmelde ham for at han ikke fulgte båndtvangen, og fordi han ikke hadde kontroll på hundene sine. Jeg tør ikke tenke på hvordan det kunne ha gått hvis dette skjedde en ung jente eller gutt. Det kunne endt veldig dårlig.

I et forsøk på å finne fram til hundeeieren, har Granum delt et bilde av Tullas skader og historien rundt dem på Facebook. Til nå har nesten 7.000 delt innlegget. Så langt har ingen hundeeier meldt seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.