*Nettavisen* Nyheter.

Hesteulykken kan bli rekonstruert

Bjørkelangen, Akershus 20140113. Blomster og lys er tent på stedet langs fylkesvei 125 i Bjørkelangen hvor en 11- årig jente og en 13 -årig venninne ble påkjørt lørdag og senere døde, da de var ute og red i en sulky. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)

- Vil få et klarere bilde av hendelsesforløpet, sier politiet.

Politiet vurderer å rekonstruere ulykken på fylkesvei 229 utenfor Bjørkelangen, der venninnene Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) døde, for å finne svar på hva som skjedde og hvorfor.

- En rekonstruksjon kan helt klart bli aktuelt å gjennomføre, for å få et klarere bilde av hendelsesforløpet. Dette vil vi vurdere etter hvert i etterforskningen, men vil først kunne skje etter at vi får fram flere opplysninger om det som har skjedd gjennom avhør og andre undersøkelser, sier lensmann i Aurskog-Høland, Svein Engen til Romerikes Blad.

Politiet har hittil avhørt seks vitner i saken, men vet fortsatt svært lite om hendelsesforløpet og årsaken til dødsulykken.

Engen vil ikke si hva de avhørte har forklart, men sier at ingen vitner skal ha sett selve kollisjonen.

Sjåføren av bilen som traff jentene er fortsatt ikke i stand til å forklare seg for politiet.

- Sjåførens forklaring vil bli svært sentral, sier Engen.

- Forsvareren har uttalt at han husker lite fra hendelsen, hva tenker du om det?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Engen.

Les også: - De døde med et smil om munnen
Les også: Skal fraktes med hest til kirkegården

I sitt rette element
Det var i 14-tida lørdag 11. januar at hesten med sulkyen som de to venninnene satt i, ble påkjørt på fylkesvei 229, fire kilometer syd for Bjørkelangen.

Jentene ble først fraktet til sykehus med alvorlige skader, hvor de begge senere døde.

Faren til Tiril Alette Huser Bølge (11), Tor Åge Bølge, har etter ulykken fortalt at datteren hans var i sitt rette element da ulykken inntraff.

- Både Tiril og Sara hadde smil om munnen og storkoste seg da det skjedde. De merket ingenting da ulykken skjedde, et smell og så var det borte. Det holder oss oppe, forteller faren til rb.no.

Les også: - Vi har forsøkt å formidle at vi ikke ønsker å signalisere hat
Les også: «Himmelen har fått en ny engel»

Ikke avhørt
Mannen som kjørte bilen har ennå ikke blitt avhørt av politiet.

- Han har det helt forferdelig vondt. Det er en helt ubeskrivelig vanskelig situasjon for ham og familien hans, i likhet med familiene til de to jentene, sier advokat Gunhild Lærum som er forsvarer for sjåføren.

Familien til Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) har etter ulykken uttrykt at de ikke vil legge skylden på noen.

- Vi føler veldig med ham og familien hans. Vi vet at han har det forferdelig. Og alle som kjører bil vet at dette kunne skjedd meg og deg også. Selv om vi av hele vårt hjerte skulle ønske at dette ikke hadde skjedd, sier Sara Christianes onkel, Nils Henrik Holmedahl.

Les flere saker hos RB.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.