RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hete tall fra Green Reefers

Sist oppdatert:
Kjøleskipsrederiet Green Reefers kan vise til en knallsterk inntjening i det vanligvis noe svake fjerde kvartalet. Den sterke trenden forventes fortsette
Green Reefers har lagt frem sitt sterkeste kvartalsresultat siden reorganiseringen i fjerde kvartal. Resultat før skatt endte på knallsterke 62,6 millioner kroner, mot 28,5 millioner i samme periode i 2003.

Driftsrekord

Selv om det justeres for reversering av tidligere nedskrivninger på 35,7 millioner kroner er det det beste kvartalsresultatet på driften siden reorganiseringen. Driftsresultatet endte på 22,4 millioner kroner eksklusive reverseringen, mot 19,9 millioner i samme periode i 2003.

Driftsresultatet kom etter inntekter på 213,6 millioner, en sterk økning fra 140,5 millioner i samme periode i 2003. I tredje kvartal var driftsresultatet på minus 2,9 millioner etter driftsinntekter på 151,8 millioner.

Green Reefers operer en flåte på 22 skip, hvorav 7 eies av eksterne eier. I tillegg har rederiet skip på kortere kontrakter i perioder. Virksomheten omfatter også 6 hel- og deleide fryseterminaler.

Sterkt marked

Ifølge Green Reefers steg kjøleskipsratene i fjor med 19 prosent sammenlignet med året før, og oppgangen var sterkest i fjerde kvartal.

- Innledningen av 2005 indikerer et ytterligere løft i markedsratene, skriver selskape ti en kommentar.

Green Reefers er i likhet med Star Reefers positive til makrosituasjonen og viser til en ordrebok på kun 0,7 prosent av flåten. De ser ikek muligheter for noen større ordre de nærmeste årene. Samtidig tilsier alderstrukturen skraping av gjennomsnittlig 3 prosent av flåten årlig fremover.

Selskapet antar en naturlig vekst i etterspørselen på 3-4 prosent som vil bidra til en fortsatt bedret markedsbalanse de neste 2-3 årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere