RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hetetokter for oljen

Sist oppdatert:
En oljeekspert utelukker ikke at oljeprisen kan falle til 50 dollar etter at varmen har slått rot i USA.
Utsikter til varmt vær i USA gjør at oljemarkedet sender prisen på råolje ned igjen. I løpet av helgen gikk spekulasjonene på at mild været var over i det vestlige Nord-Amerika, men nå er kryper kvikksølvet oppover på gradestokken.

Oljeprisen har falt 93 cent til 54,67 dollar. Oljeanalytiker Benny Claussen i Norwegian Oil Trading forteller at det skyldes fortsatt mildvær og fokus på lagertall. Samtaler mellom Russland og Hviterussland om gassleveranser bidrar også til å sende prisen nedover.

- Det faller en god del, og det viser at markedet er svakt for tiden. På kort sikt tror jeg at prisen vil fortsette nedover, forteller han og legger til at det er ventet nye gode lagertall.

- 55 doller er et riktigere nivå og om det stabiliserer seg på det, vil det være rom for 50 dollar, forteller Claussen og legger til fjorårets snakk om priser opp mot 100 dollar er langt unna nå. Selv om prisen fort kan snu noe opp om været blir kaldere.

I USA har analytikerne kuttet forventningene til oljeprisen for første kvartal.

Det ser ikke ut til at analytikerne har latt seg nevneverdig påvirke av de markerte fallet i oljeprisen på nyåret. Snittforventningen blant analytikerne for referanseoljen Western Texas Intermediate som handles i New York ligger nemlig på 62 dollar per fat for første kvartal i år. Det er ned én dollar i forhold til snittforventningen i spørrerunden i desember.

Dette til tross for et fall på over 10 prosent i oljeprisen til 55 dollar fatet siden nyttår. Det er mildt vær og velfylte oljelagre i USA som har presset oljeprisen.

Flere av medlemslandene i OPEC har dessuten tatt til orde for å kalle inn til et hastemøte for å diskutere hvordan oljeorganisasjonen skal reagere på den lave oljeprisen. Dette er ikke blitt bekreftet fra offisielt hold.

Oljekartellets største bidragsyter, Saudi-Arabia, har uttalt at de vil kutte oljeproduksjonen med 158.000 fat olje om dagen fra og med februar. Dermed kommer det oljerikelandet til å kutte produksjonen med 538.000 fat olje om dagen siden oktober.

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere