RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hett boligmarked på Nordstrand

Sist oppdatert:
Mens meglere og takstmenn bommer med verdivurderingen i flokk, sprenger boligkjøperne alle grenser i hovedstadens heteste boligmarked på Nordstrand.
Boligmarkedet i Oslo er feberhett og dette medfører også at takstmenn og meglere bommer når de skal vurdere markedsverdien.

Villa Fredhøy i Grottenveien på Nordstrand steg ti millioner kroner i verdi på drøye fire år - fra 7,8 millioner i 2001 til 17,6 millioner i år, skriver Dagens Næringsliv.

Takstmenn og megler mente derimot at eneboligen var verd 15 millioner kroner.

Vanskelig å henge med

Kent Brunvoll, daglig leder i DnB Nor Eiendom på Nordstrand sier til Dagens Næringsliv at mye tyder på at boligmarkedet nå utvikler seg så fort at både meglere og takstmenn kan ha problemer med å henge med.

En rekke boliger på Nordstrand har den siste tiden blitt solgt for langt over takst, det gjelder også tradisjonelle blokkleiligheter.

Mellomnisje

Brunvoll kan gi ikke gi noen enkel forklaring på spriket mellom prisantydninger, takster og salgssummer på Nordstrand.

- Kan det være solforholdene? undrer han.

- En mulig årsak til etterspørselen og betalingsviljen i området kan være at prisleiet i konkurrerende områder som Bygdøy og Snarøya er blitt så høyt at det har åpnet seg en egen mellomnisje for boliger på Nordstrand, legger han til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere