RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hett i toppen på boligkjøpere

Sist oppdatert:
7,6 millioner kroner er det du måtte betale for et opppussingsobjekt i Oslo mandag. Det er hett i toppen hos en rekke boligkjøpere
Rapporter om enkelte boligsalg i Oslo, vitner om at det er hett i toppen hos en rekke boligkjøpere.

Den rekordlave renten får lokket frem nye topper i boligmarkedet. Den billige finansieringen får folk til å øke låneeksponeringen. I tillegg til dette er boligkjøpernes jobbutsikter gode, med et godt arbeidsmarked i Norge.

Millionene sitter med andre ord løst når folk skal kjøpe seg bolig.

Dyrt oppussingsobjekt

I helgen ble nok et bevis på det brennhete boligmarkedet lagt frem. Et oppussingsobjekt på Nordberg i Oslo ble solgt til over 7,6 millioner kroner.

Huset hadde initielt en prisantydning på 5 millioner kroner, med en lånetakst på 4,2 millioner kroner. Stor interesse for huset og en heseblesende budrunde førte imidlertid til at huset ble solgt hele 2,6 millioner kroner over takst.

Nordberg, som ligger nord i Oslo, er et godt etablert villastrøk. Likevel har ikke Nordberg vært ansett å være i første divisjon blant Oslos finere boligstrøk.

Nordberg-huset har et boligareal på 165 kvadratmeter, med en stor tomt på 1.880 kvm. Det er imidlertid ikke mulig å bygge nytt på tomten på grunn av spesielle utbyggingsbestemmelser i området.

Huset trenger oppgradering på minst halvannen million kroner for å komme opp på normal standard. For eksempel må både det eletriske anlegget og vann- og kloakk må gjennomgåes grundig.

Spesielt eller tegn på brennhett marked?

Det spesielle med Nordberg-huset er tomtens beliggelse, med utsikt over deler av Oslofjorden. Tomten er også årsaken til den store interessen for huset.

Likevel er det ingenting som tyder nå på at rentespøkelset skremmer enkelte boligkjøpere til å trykke på bremsen nå. Det ligger an til en het vår i boligmarkedet. Spørsmålet er hvor lenge det skal vare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere