RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hett kidnappingsdrama

Sist oppdatert:
På papiret er «Boiling Point: Road to Hell» et drømmespill. Virkeligheten er en annen. Få dommen og bildene her.

«Boiling Point: Road to Hell» er skytespillentusiasters våte drøm. Datteren din er blitt borte i en banenrepublikk og du velger selv hvordan den actionfylte redningsaksjonen skal foregå. Foran deg har du 450 km2 med jungel som skal utforskes i enten første- eller tredjeperson. For å korte ned på reisetiden kan du bruke kjøretøy. Biler, båter og helikoptre står til din disposisjon (med litt overtalelse).

Området er befolket av blant annet slanger, hemmelige agenter og narkobaroner. Jobber du for en gruppe, havner du på terrorlisten til en av de andre fraksjonene. Vil du være venn med flest mulig, må du holde tunga rett i munnen.

Oppdragene går stort sett ut på å dele ut mengder med smerte eller finne en gjenstand. Belønningen er penger, respekt og/eller hint om hvor du kan finne datteren din. Andre ganger er det eneste du sitter igjen med god samvittighet. Når en gammel dame ber deg finne medisin til barnebarnet sitt, gjør du det for dem og ikke pengene.

Selvom oppgavene ofte har samme mål, finnes det mange veier til Rom. Er det en eller annen som skal reddes, kan du for eksempel liste deg rundt basen og kverke vakt etter vakt. Eller du kan «låne» et helikopter og tømme området på en litt mer brutal måte. Er det et spill som har gjenspillingsverdi, er det «Boiling Point».

Omgivelsene er fulle av liv og godt satt sammen. Tett jungel, høye fjell, millitærbaser og små og store byer er bare noe av det du støter borti. De siviliserte områdene er tett befolket og de ulike figurene har mye på hjertet. Dialogen er ikke Oscar-materiale, men fungerer og du kjeder deg aldri under spillets mange samtaler.

På papiret er «Boiling Point» et drømmespill. Desverre er papiret er en løgnhals, for «Boiling Point: Road to Hell» er ofte nettopp det. Vi kan ikke huske siste gang et spill bød på så mye problemer. Blant annet så krasjer det titt og ofte, byr på oppdrag som ikke kan klares og leverer en ytelse langt under par.

Atari har med andre ord gitt ut enda et spill som ikke er ferdig. Vi trodde de hadde lært av Driv3r, men tydeligvis ikke. Noe som er synd, for når alt klaffer er «Boling Point» et fantastisk spill. Du lever deg fullstendig inn i det som skjer på skjermen.

Før utviklerne reparer feilene, er «Boiling Point: Road to Hill» et spill kun den mest ihugga skytespillentusiast setter pris på. Trist, men sant. For dette kunne blitt virkelig bra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere