*Nettavisen* Nyheter.

Hett Nord-Norge slo rekorder i fleng

Oslo (NTB-Anna Nesje): Med oppimot 30 grader en rekke steder knuste de fire nordligste fylkene den tidligere mairekorden. I sør høljet det ned - på det verste to månedsdoser på ett døgn.

Årets maimåned er den varmeste mai som noensinne har blitt målt mange steder Nord-Norge. Faktisk har det vært mye varmere enn på Kanariøyene, melder Yr.

I mai ble det satt 36 nye varmerekorder, og bare fem av dem på Sør- og Østlandet. Vestlandet fikk noen rekordvarme dager i pinsen, men mesteparten av mairekordene ble satt i Nord-Norge.

- Det har ligget et høytrykk over Kolahalvøya store deler av mai. Det har gitt oss vind fra sør og sørøst, og i tillegg har vi hatt varmluft i høyere luftlag. Dette har gitt oss en gunstig posisjon for finvær, og lavtrykkene har holdt seg unna, sier statsmeteorolog Ola Mellem ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Østlandet har også sett glimt av sommer, men flom og regnvær har preget mai måned. I løpet av 24 timer kom det opp til to månedsnedbører de våteste stedene i sør. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag