RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hett vintips

Sist oppdatert:
Når kjøttet er vilt i smaken, er det godt at vinen også er det.

(SIDE2): Kulden er kommet over det ganske land. Endelig, vil nok mange si. Da trenger du et måltid som gjør deg både varm og mett, og få ting er bedre enn en skikkelig viltmiddag med en god og kraftig rødvin til.

Glad i vin: Art of Taste gir deg oversikten

Det har også vært samedag tirsdag denne uken , så hvorfor ikke feire med en lekker filet eller stek av reinsdyr? Eller hva med en robust og velsmakende gryte laget på reinskav?

Spørsmålet er så hva du skal drikke til dette. At det blir rødvin, er klart, og den bør ha smakskraft nok til å matche smakene i viltet. Da viltkjøttet er litt magert, bør imidlertid ikke vinen ha for høyt innhold av garvestoffer (tanniner). Med mindre du har råd til burgundere på toppnivå, som attpåtil har fått minst ti år på nakken, er det lurere å gå til Rhône når du skal ha vin til vilt. Der kan du finne gode viner fra omkring hundrelappen og oppover.

Vi tar turen til området Côtes du Rhône Beaumes-de-Venise. Vinene herfra er både enklere og rimeligere enn de fra det mer kjente Châteauneuf-du-Pape like i nærheten, men det betyr slettes ikke at de er dårlige. Velger du med omhu, kan du faktisk få meget god kvalitet i forhold til prisen, som i ukens vinanbefaling fra den velrenommerte produsenten Paul Jaboulet.

Côtes du Rhône Beaumes-de-Venise 200, vnr 20357, kr 137, 84 poeng.
Laget på 85 % grenache og 15 % syrah. Dyp rød med bred blålig kant. Dufter av solbær og bjørnebær med innslag av krydder og urter, samt et lite hint av lakris. Middels til god fylde med fin, litt overmoden frukt, pen syre og saftige tanniner. Litt rikere og varmere i stilen enn årgang 2004.

Denne vinen kan du drikke til både okse og lam, men den er kanskje aller best til vilt.

Flere gode vintips finner du her.

Les mer om god mat og drikke på Art of Taste

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere