RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Hevder 500 politistillinger skal vekk

Sist oppdatert:
Varslede kutt i politiet vil redusere etaten med 500 stillinger de neste årene, ifølge tillitsvalgt.

Kutt i politidistriktene, Oslo politidistrikt og Kripos vil til sammen redusere politistyrken med fem prosent de neste tre til fire årene, skriver VG. Det er Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund som kommer med tallene. Han opplyser at det vil bli 500 færre polititjenestemenn. Hardest rammet blir Asker og Bærum politidistrikt, der staben reduseres med 20 prosent, 70 personer, ifølge avisa.

- Svekket troverdighet
- Det som nå skjer er det motsatte av det justisministeren har fortalt Stortinget og det norske folk, nemlig at vi aldri før har hatt så mye politikraft som nå. Knut Storbergets troverdighet er med dette kraftig svekket, sier Johannessen til avisa.

Politidistriktene er i år pålagt å overføre 180 millioner kroner til IKT-satsing, mens pengene politiet fikk ekstra på årets budsjett, 1,3 milliarder kroner, langt på vei forsvinner til andre utgiftsøkninger, skriver VG. Ifølge Johannessen har politiet reelt sett mindre penger til fri disposisjon.

Ukjent for politidirektoratet
Assisterende politidirektør Vidar Refvik sier det er ukjent for dem at 500 stillinger skal fjernes fra politiet, skriver VG Nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere