Tidligere i år varslet Donald Trump at han vil lage sin egen sosiale medier-plattform, siden han selv er kastet ut av både Twitter og Facebook.

Plattformen, som allerede har fått navnet «Truth Social», har ennå tilgode å bli lansert, men selskapet The Trump Media & Technology Group (TMTG), hevder store summer å ha samlet inn et ellevilt beløp til prosjektet.

Vil kjempe mot «Big Tech»

Ifølge Trump-selskapet har så mye som én milliard dollar, eller 9,16 milliarder i norske kroner allerede blitt samlet inn.

– Én milliard sender en viktig beskjed til de store teknologiselskapene om at sensur og politisk diskriminering må opphøre, sier Trump selv om saken i en uttalelse søndag.

– Når balansen vår utvides, vil Trump Media & Technology Group være i en sterkere posisjon til å kjempe tilbake mot tyranniet til de store teknologiselskapene, sier Trump videre i sin uttalelse.

Les også: Donald Trump-sabotasje: - Hadde det gøy med å trolle dette til himmels

I pressemeldingen fra TMTG heter det at kronene har blitt samlet inn fra en variert gruppe av investorer, hvem de er går ikke selskapet inn på.

Det står ingenting om når «Truth Social» faktisk skal lanseres i pressemeldingen.

Les også: Island latterliggjør Facebook-sjefen – nå går videoen viralt

Store ambisjoner

Ifølge TMTG skal plattformen være et sted som «oppmuntrer til åpen global samtale uten diskriminering på grunnlag av politisk ideologi. TMTG+, selskapets abonnementsbaserte videostrømmetjeneste, forventes å inkludere tilgang til “non-woke” underholdning, nyheter, dokumentarer, podcaster og mer.»

Allerede skal det være åpnet en testversjon av plattformen, der få utvalgte har fått tilgang.

Ble rødlistet etter kongress-stormingen

Det var den 6. januar i år at flere store sosiale medier plattformer som Twitter, Youtube og Facebook tok affære mot den da sittende presidenten.

I forkant av stormingen talte Trump for sin følgerskare utenfor The hvite hus, der han raljerte om at valget var «stjålet».

– Vi kjemper som et helvete. Vi kjemper som et helvete. Hvis du ikke kjemper som et helvete, vil du snart ikke ha et land lenger, sa presidenten.

– La oss gå nedover Pennsylvania Avenue [gaten opp mot Kongressbygningen]. Gud velsigne dere og og gud velsigne USA, sa Trump.

Så stormet en enorm folkemengde barrierene utenfor Kongressen, forså å ta seg forbi politistyrkene utenfor og inn i selve Kongressbygget.

Innenfor Kongressbyggets vegger satt USAs senatorer og kongressmedlemmer. De var samlet for å for å gjennomføre en formell godkjenning av valgresultatet, som kåret Joe Biden til valgets vinner.

I sosiale medier la Trump underveis i stormingen ut en video der han omtalte sine tilhengere som «store patrioter» og sa at «denne dagen vil bli husket for alltid». Facebook mente at dette brøt med deres retningslinjer, som sier at man ikke skal hylle personer som begår vold.

Også Twitter, der Trump hadde over 80 millioner følgere, gikk i svart.

– Våre regler fungerer sånn at når du blir fjernet fra plattformen, så er du fjernet fra plattformen, enten du er kommentator, økonomisjef eller en nåværende eller tidligere folkevalgt, sa Ned Segal i et intervju med TV-kanalen CNBC.