RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder å ha senket Nokia-flaggskip

Foto: Nokia
Sist oppdatert:
Hackere hevder at de har knekket sikkerhetskoden som beskytter spillene i Nokias nye flaggskip på spillmarkedet, N-Gage. Det kan bety at spillene blir tilgjengelig på andre mobiltelefoner.

- Vi er klar over at flere nettsteder rapporterer at de har klart å hacke våre spill. Vi etterforsker nå påstandene og tar dem svært seriøst. Dette vil kunne bidra til at pirater kan stjele kopibeskyttet materiale og det er ulovlig, sier en talsmann for Nokia til news.com.

Norsk nettsted i fokus
Dersom hackerne klarer å knuse sikkerhetskoden som beskytter spillene til N-Gage kan det åpne for at disse spillene kan brukes på andre mobiltelefoner som også bruker operativsystemet Symbian.

Ifølge nettstedet Spong.com har sikkerhetskodene til N-Gage blitt knust som et egg, slik at andre produsenters telefoner nå kan brukes til å spille N-Gage-spill.

Bilder av det som hevdes å være skjermbilder av N-Gage-spill som spilles på en mobiltelefon fra Siemens er lagt ut på nettstedet Club-Siemens som drives av norske Silje Brevik og Jørgen Mølnå. Disse bildene er blant annet omtalt av Wired.

Her kan du se bildene på Club-Siemens.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere