RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder Borten Moe gambler høyt

Leder Norges Naturvernforbund
Leder Norges Naturvernforbund (Norges Naturvernforbund)
Sist oppdatert:
Naturvernforbundets Lars Haltbrekken slår tilbake mot kritikken fra olje- og energiminister Ola Borten Moe.

– Ola Borten Moe har femti prosent sjanse for å mislykkes. Det er en altfor høy risiko å ta, sier Naturvernforbundets leder.

Haltbrekken poengterer at forbruket av fossil energi må reduseres kraftig for å unngå at kloden blir mer enn to grader varmere. Da kan klimaendringene fort bli irreversible.

Helhetssyn
– Problemet er at oljeministeren vil øke produksjonen av fornybar energi samtidig som det hentes opp enda mer olje og gass. Den fornybare energien kommer altså ikke i stedet for, men i tillegg til fossil energi. Samtidig utgjør vannkraft og vindkraft en trussel mot miljøet i form av tapt naturrikdom. Derfor må vi prøve å ha et helhetssyn på disse to utfordringene og kunne ha to tanker i hodet samtidig, sier han.

– Vi kan ikke løse det ene problemet ved å øke det andre, sier Haltbrekken og peker på at Norge allerede har bygd ut to tredeler av mulig vannkraft.

Må ha avtale
Han viser til ledende klimaforskere som konkluderer med at tre firedeler av de oppdagede olje- og gassressursene må bli liggende i grunnen for å klare det såkalte togradersmålet.

– Derfor må vi få på plass en internasjonal klimaavtale. Samtidig har den fattige delen av verden en legitim rett til å øke sitt forbuk og dermed klimagassutslipp, sier Haltbrekken.

Naturvernforbundets leder «ser fram til» å møte oljeministeren til en konstruktiv og konkret debatt. (ANB)

Les også: Her har du orkesterplass til klimaendringene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere