*Nettavisen* Nyheter.

Hevder ekslegen dopet ned og forgrep seg på ham

Forsvarer Johnny Veum (th) i samtale med aktor,statsadvokat Johan Øverberg, før rettsaken mot en 57 år gammel tidligere lege som ertiltalt for voldtekt og overgrep mot åtte gutter og ei jente startet i Oslo Tingrett mandag. Mannen har sittet i varetekt i mer enn ett og et halvt år, siden han ble pågrepet i leiligheten sin på Majorstua i juni 2012. Pågripelsen skjedde etter at en 15 år gammel gutt anmeldte legen for voldtekt. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Den tidligere legen serverte «en liten, rød shot». Så husker ikke den 23 år gamle mannen noe før han våknet naken og omtåket i senga til tiltalte.

03.02.14 13:39

Oslo (NTB): Det kom fram da den 23 år gamle mannen forklarte seg for Oslo tingrett mandag formiddag. For drøyt to år siden var han og en kamerat hos den nå 57 år gamle tiltalte på vorspiel i leiligheten hans på Majorstua i Oslo, de blandet drinkene sine selv og dro senere ut på byen – uten 57-åringen.

Det var først da den tidligere legen noen timer senere inviterte til nachspiel og lokket med at det skulle komme masse folk, at 23-åringen fikk servert drinken han nå hevder var iblandet et stoff som gjorde ham bevisstløs.

- Det kom aldri noen andre folk, så vi bestemte oss etter hvert for å gå. Vi gikk med på å ta en shot før vi gikk. Det var den eneste drinken vi ikke blandet selv. Vi fikk en liten, rød shot, sa 23-åringen.

Det neste han husker er at han ligger naken og omtåket i senga, og registrerer at den tidligere legen satt på knærne mellom beina hans, hevder han. 23-åringen husker ingen konkrete, seksuelle handlinger, men hevder han har glimtvis hukommelse fra kvelden og natten som gjorde at han nå føler seg sikker på at han var blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Nekter straffskyld
57-åringen avviser anklagene kategorisk, og nektet straffskyld på alle punkter i den relativt omfattende tiltalen som ble lest opp i retten da behandlingen av straffesaken startet mandag morgen.

Tvert imot hevder han at det var 23-åringen selv, sterkt ruset etter en fuktig helaften, som tok initiativ til å kle av seg slik at 57-åringen kunne fotografere ham i bar overkropp og senere i bare boxershorts. Da den unge mannen skal ha forstått at legen var homofil og seksuelt interessert, skal 23-åringen ha blitt rasende, ifølge forklaringen.

- Jeg opptrådte veldig dumt, og fortalt ikke om min seksuelle legning. Men det er også det eneste jeg har gjort. Jeg har ikke gjort noe av det andre, sa 57-åringen da han fikk kommentere forklaringen.

- Jeg kan ikke utelukke at jeg kom borti ham, da jeg la meg ved siden av ham i senga, men jeg er helt sikker på at jeg ikke tok på ham, sa den tidligere legen.

Få tekniske bevis
Det eneste tekniske beviset i 23-åringens tilfelle er en blodprøve som bekrefter at han hadde flunitrazepam i blodet. Det er virkemiddelet i blant annet Rohypnol og Flunipam. Sovemedisinen Rohypnol er etter hvert kanskje mest kjent som et såkalt voldtektsdop.

Politiet har ikke funnet bilder som skal ha blitt tatt den aktuelle kvelden. 23-åringen har en fornemmelse av at det kan ha blitt tatt bilder, og 57-åringen hevdet han vitterlig tok bilder. Etter det NTB forstår er det et bevistema om fotoutstyr og minnekort kan ha blitt fjernet eller skjult.

Den tidligere legen måtte flytte seg fra tiltalebenken til et avlukke helt bakerst i rettssalen for at den første av elleve fornærmede skulle være i stand til å forklare seg. Flere av de unge mennene legen er tiltalt for å ha dopet ned og forgrepet seg seksuelt på, har store problemer med å forklare seg med tiltalte og tilhørere til stede. Bistandsadvokatene har levert flere begjæringer om lukkede dører og at tiltalte flyttes ut av rettssalen under forklaringene til fornærmede. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag