RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder fisker ble drept av skudd fra norsk tankskip

Oslo (NTB): Myndighetene i Jemen har krevd norsk etterforskning etter at en lokal fisker skal ha blitt drept av skudd avfyrt fra et norsk tankskip ved kysten av Jemen i august i fjor. I Norge ble saken henlagt.

Episoden fant sted da tankskipet Nordic Fighter, under norsk flagg, var på vei gjennom Rødehavet som del av en russiskledet konvoi der russiske marinestyrker var med som beskyttelse inn i piratutsatte områder, skriver NRK.

En gruppe lokale fiskere møtte tankskipet ved kysten av Jemen, og ifølge fiskerne og Jemens kystvakt ble det så løsnet skudd fra det norske tankskipet. Skuddene traff en 38 år gammel fisker i hodet slik at han døde.

Myndighetene i Jemen har engasjert seg for å forsøke å stille noen til ansvar, og mener det ikke er tvil om at det norske tankskipet Nordic Fighter var involvert.

Siden hendelsen skjedde i internasjonalt farvann, er hovedregelen at det er landet der skipet er registrert som har ansvaret for en eventuell etterforskning av straffbare forhold.

Rederiet Nordic American Tankers som eier Nordic Fighter, bruker private sikkerhetsfirmaer på sine tankskip i området rundt Somalia. Den russiske marinen benekter alt ansvar for at fiskeren døde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere