OSLO TINGRETT (Nettavisen): - Nei, jeg erkjenner ikke straffskyld, sa den røslige mannen kort da han ble spurt om han erkjente å ha drept Anni Rachmawati Godager.

Da det ble hans tur til å snakke, sa han at han ikke ønsket å forklare seg om hva som skjedde den 5. august 2013 i NAVs lokaler på Grorud i Oslo.

Før mannen gikk i vitneboksen hadde aktor Johan Øverberg fortalt Oslo tingrett at det var sterke bevis mot mannen.

Rettspsykiatere har funnet at mannen ikke er strafferettslig tilregnelig. Påtalemyndigheten vil derfor legge ned påstand om overføring til tvungen psykisk helsevern. Mannen bor i dag på Dikemark sykehus.

- Hørte lyder og skrik
5. august 2013 ventet den nå drapstiltalte mannen utenfor NAV-kontoret på Grorud i Oslo da nå avdøde Anni Rachmawati Godager kom på jobb litt før klokken 0800.

Øverberg fortalte at overvåkingsbilder viser mannen gå inn på NAV-kontoret for deretter å komme ut en stund senere.

Vitner har fortalt hvordan han gikk inn på et møterom sammen med Godager. Vitner forteller hvordan de hørte høye lyder og skrik fra rommet. Deretter kom han ut av samtalerommet og forlot NAV.

Kort tid etterpå ble mannen pågrepet med en blodig kniv i hånden. Blodet stammet fra avdøde.

Godager døde tre dager senere av knivstikkene.

- Ville se ham dø
Til politiet har mannen forklart at han ble drapstruet av Godager. Aktor Øverberg leste opp fra et tidligere politiavhør:

- Hun ville se ham dø av sult. Da hun sa det, gikk kniven inn i henne. Det skjedde spontant. Han hadde ikke ventet å bli truet på et NAV-kontor, leste Øverberg fra avhøret.

Kniven hadde mannen brukt til å spikke med, eller hogge ved, tidligere på dagen.

- Dere har det på papir
- Jeg husker ikke at jeg har forklart det, sa mannen i vitneboksen tirsdag. Han husket at han følte seg truet på livet, men ønsket ikke å utdype dette.

- Du har erkjent at du stakk henne med kniv, sa Øverberg.

- Ja, sa tiltalte.

- Men følte du deg truet av henne?

- Jeg vil ikke forklare meg. Jeg vil ikke forklare dette gang på gang. Dere har fått forklaringen min. Dere har det på papir, svarte mannen og sa så til dommeren at han ikke ønsket å være til stede under rettssaken. Dette ble også innvilget. Mannen vil derfor bli kjørt tilbake til Dikemark i første rettspause.