Den 47 år gamle investoren som er sentral i saken, skal i avhør ha innrømmet å ha innført over 20 tonn hasj til Norge. 47-åringen fra Bærum hevder også at Jensen var med på å få stoffet til Norge i det som kan være norgeshistoriens største narkotikasak.

– Vi snakker om flere tusen kilo hasj over mange år. Min klient har stått for anskaffelsen av stoff, og distribusjonsnettet har vært der, sier 47-åringens forsvarer, Benedict de Vibe, til TV 2.

Forsvareren hevder de to ble kjent i forbindelse med en straffesak der 47-åringen var involvert.

– I utgangspunktet hadde de et vennskapelig forhold. Så utviklet det seg til et mer forretningsmessig forhold der sammenhengen var innførsel av hasj til Norge, påstår de Vibe overfor NRK.

Jensen nekter blankt
Erik Jensens forsvarer, Jens-Ove Hagen, sier at klienten nekter enhver befatning med innførsel av hasj til Norge.

Jensen ble pågrepet mandag, siktet for grov korrupsjon. Han er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon. Den profilerte polititoppen avviser på det sterkeste all skyld i saken, og vil anke fengslingen til lagmannsretten.

Jensens forsvarer er rystet over påstandene og understreker at klienten benekter alle påstandene fra investoren. Jensen har bedt om å få bli avhørt av Spesialenheten for politisaker.

– Vi har fått signal om at de vil etterkomme det, men tidspunktet er litt uklart. Vi har bedt om at det skal skje på søndag, men jeg har ikke fått noe endelig svar på det, sier Hagen til NTB torsdag kveld.

Avventer anken
Ankespørsmålet avgjøres av Borgarting lagmannsrett. Dersom avhøret finner sted søndag, blir anken sendt mandag. Blir det ikke noe avhør i helgen, blir anken sendt fredag. Advokaten forventer et svar på anken i løpet av neste uke.

Torsdag ble politioverbetjenten suspendert fra sin stilling.

– Han er informert om at han er suspendert. Det er vi vel ikke overrasket over noen av oss, sier Hagen.

Jensen skal ifølge VG ha blitt avlyttet over flere uker etter at navnet hans dukket opp i en omfattende narkotikasak i Bærum utenfor Oslo.

– Hvis det er riktig at han er blitt avlyttet, så ser vi fram til å høre innholdet, både min klient og jeg, sier advokaten.

Vil renvaske seg
Hagen sier at hans klient ser mest fram til å få vite innholdet i de konkrete beskyldningene slik at kan få imøtegått dem.

– Han er heldigvis begynt å komme til krefter etter det første sjokket i forbindelse med pågripelsen. Etter to døgn på glattcelle er han i ferd med å bli fit for fight, sier forsvareren.

Han synes det er for tidlig å offentlig spekulere i hvilke motiver som kan ligge bak påstanden om korrupsjon. (©NTB)