RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder kinesisk dissident ble truet bort fra skjulested

Sist oppdatert:
Beijing (NTB-DPA-Reuters): Den kinesiske dissidenten Chen Guangcheng forlot sitt skjulested i den amerikanske ambassaden etter at kinesiske myndigheter truet familien hans, sier støttespillerne hans.

Chen, som for halvannen uke siden rømte fra husarrest og søkte tilflukt i den amerikanske ambassaden i Beijing, forlot onsdag ambassaden. Han skal nå befinne seg på et trygt sted, ifølge en amerikansk kilde.

Flere av Chens støttespillere i både Kina og USA sier at Chen valgte å forlate ambassaden etter at kinesiske myndigheter hadde kommet med trusler mot familien hans. Kinesisk politi har ifølge flere kilder trappet opp vaktholdet rundt familiens bolig, og menneskerettsadvokaten Teng Biao skriver i en twittermelding at Chen har fortalt ham at han ble truet.

Ambassadørens opplysning om at han var på vei til sykehuset med den kjente menneskerettighetsforkjemperen, var samtidig den første offisielle bekreftelsen på at Chen har oppholdt seg på ambassaden. Verken USA eller Kina har bekreftet det tidligere.

Da nyheten ble kjent, kom Kina også med sterke anklager mot USA og krevde en beklagelse, som det kan se ut som en representant for ambassaden straks kom med. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere