Hevder klarsynt fant liket i Skogbygda

FANT LIKET: Erlend Laupsa og hunden Nike fant sammen med en selverklært klarsynt liket i Skogbygda. - Det var veldig spesielt, sier Laupsa om å bli ledet i retningen av liket.

FANT LIKET: Erlend Laupsa og hunden Nike fant sammen med en selverklært klarsynt liket i Skogbygda. - Det var veldig spesielt, sier Laupsa om å bli ledet i retningen av liket. Foto: Vidar Sandnes (Romerikes Blad)

Etter et konkret tips fra den selvutnevnte klarsynte Michael Winger gjorde politiet likfunnet i Skogbygda like før midnatt onsdag kveld. Erlend Laupsa og hunden «Nike» gjorde funnet.

30.05.14 08:43

Liket er trolig den savnede Frank André Gundersen (31). Gundersen har vært savnet i snart fire uker og to kamerater i 20-åra, der den ene er i slekt med Gundersen - er siktet for drap, skriver Romerikes Blad.

Den selverklærte klarsynte Michael Winger - som er kjent fra flere tv-programmer - gjorde funnet sammen med hundefører Erlend Laupsa fra Eidsvoll. Det var avisen Raumnes som først omtalte de to som fant liket.

Til RB forteller Laupsa at Winger geleidet ham og hunden «Nike» til stedet der liket ble funnet, ved en rot om lag 200 meter fra enden av en skogsbilvei.

Den selverklærte klarsynte Michael Winger er kjent fra flere tv-programmer.

- Ledet meg til liket

Til RB forteller Laupsa at Winger geleidet ham og hunden «Nike» til stedet der liket ble funnet, ved en rot om lag 200 meter fra enden av en skogsbilvei.

- Det var en veldig spesiell opplevelse. Jeg er ingen klarsynt, men området der liket ble funnet var akkurat slik den klarsynte beskrev det for meg på forhånd. Han ledet meg og hunden til liket. Jeg synes dette er veldig rart. Det var litt «spooky», sier Laupsa til RB.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DETTE OMRÅDET: Liket ble funnet om lag 200 meter fra enden av en skogsbilvei i Skogbygda i Nes - i dette området. Foto: Per Stokkebryn (Romerikes Blad)


Etter funnet ved 22-tida varslet de politiet, som ankom like før midnatt og satte i gang arbeidet med å sikre funnstedet.

Begge de to ble deretter avhørt av politiet i flere timer.

Lette flere steder

Michael Winger sier til Romerikes Blad at han ble spurt om å finne den savnede gjennom en tidligere klient som hadde vært i kontakt med Gundersens familie.

SIER HAN ER KLARSYNT: Michael Winger.

Alt han hadde å gå etter var et bilde av den savnede.

- Jeg så en bekk, en skråning, en grusvei og en snuplass.

Han innrømmer samtidig at det ble lett på flere steder, før de til slutt fant den døde.

- Det er mye jobb. Jeg må føle meg fram. Noen steder får jeg sterkere følelser enn andre steder. Da vet jeg at jeg nærmer meg riktig sted, hevder Winger.

Hundefører Erlend Laupsa bekrefter at han og Winger har lett etter den savnende i til sammen tre dager.

- Den ene dagen holdt vi på i to timer. Dagene før var vi ute lenge. I timevis uten å finne noe, sier han.

Ifølge Winger tar han aldri betalt i savnetsaker. Han kan heller ikke garantere at han finner den savnede. Han legger til at Gundersens familie har sendt ham en takkemelding.

Skal obduseres

Politiet opplyste om likfunnet torsdag morgen. Politiadvokat Haris Hrenovica forteller at liket ble fraktet fra funnstedet til Rettsmedisinsk institutt. Der skal like identifiseres og obduseres.

- Først vil vi ha identiteten fastslått. Deretter er håpet at obduksjonen vil gi oss et svar på dødsårsaken, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LANGT FRA HOVEDVEI: Skogsbilveien går innover i skogen, tre kilometer fra hovedveien i området. Foto: Per Stokkebryn (Romerikes Blad)


Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt en selverklært klarsynt person har ført til funnet.

- Det jeg kan si er at vi er takknemlig for tipset. Vi er også interessert i flere tips i saken. Politiet er i straffesaker avhengig av gode tips for å komme til bunns i hva som har skjedd.

Fakta

Dette er saken:

Gundersen er opprinnelig fra Hadsel i Vesterålen, men var på besøk i Skogbygda da han forsvant.

Politiet har tidligere sagt at han sist ble sett mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai.

Han gikk da til fots langs Sjølivegen i retning Joker-butikken.

- Han ledet meg til liket

- Det var en veldig spesiell opplevelse. Jeg er ingen klarsynt, men området der liket ble funnet, var akkurat slik den klarsynte beskrev det for meg på forhånd. Han ledet meg og hunden til liket. Jeg synes dette er veldig rart. Det var litt «spooky», sier Laupsa til rb.no.

Laupsa forteller at liket ikke så ut til å ha ytre skader. Etter funnet ved 22-tida varslet de politiet, som ankom like før midnatt og satte i gang arbeidet med å sikre funnstedet.

Det har ikke lykkes RB å få kontakt med Winger, men på sin egen nettside skriver han:

«Når jeg jobber med savnetsaker tar jeg meg aldri betalt for den jobben jeg gjør, og jeg kan heller aldri garantere noe.»

Skal obduseres

Politiet opplyste om likfunnet torsdag morgen. Politiadvokat Haris Hrenovica forteller at liket ble fraktet fra funnstedet til rettsmedisinsk institutt. Der skal like identifiseres og obduseres.

- Først vil vi ha identiteten fastslått. Deretter er håpet at obduksjonen vil gi oss et svar på dødsårsaken, sier Hrenovica.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BEKREFTER FUNN: Politiadvokat Haris Hrenovica kan ikke bekrefte at det er savnede Frank André Gundersen som er funnet, men at de har funnet et lik i Skogbygda. Her er han sammen med den siktede 29-åringens advokat Tarjei Ræder Breivoll under varetektsfengslingen. Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)


Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt en selverklært klarsynt person har ført til funnet.

- Det jeg kan si er at vi er takknemlig for tipset. Vi er også interessert i flere tips i saken. Politiet er i straffesaker avhengig av gode tips for å komme til bunns i hva som har skjedd, sier Hrenovica til rb.no.

Hundefører Laupsa forteller at han og Winger har lett etter den savnende i tre dager. På dag tre gjorde de funnet.

- Den dagen hadde vi holdt på i to timer. Dagene før var vi ute lenge. I timevis uten å finne noe, sier han.

Sist sett 5. eller 6. mai

31-åringen er opprinnelig fra Hadsel i Vesterålen, men var på besøk i Nes i begynnelsen av mai.

Politiet har tidligere sagt at han sist ble mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai, da han forlot et hus i Skogbygda hvor han var på besøk. Han gikk da til fots langs Sjølivegen i retning Joker-butikken i Skogbygda. Det er turgåere som har meldt om dette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORSVUNNET: Frank André Gundersen. Foto: Politiet


Gundersen ble meldt savnet til Romerike politidistrikt helga etter at han siste ble sett og politiet satte i gang leteaksjonen 15.mai.

Søket ble først innstilt, men så gjenopptatt.

Politiet uttalte da at de lette etter en antatt omkommet person.

Les flere saker i Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.