*Nettavisen* Nyheter.

Hevder Kosovo vil forstyrre serbisk valg

Beograd (NTB): Serbias innenriksminister Ivica Dacic anklager Kosovos myndigheter for å ville forstyrre det forestående valget i Serbia.

Det er valg i Serbia kommende søndag 6. mai. Serbia planlegger også å gjennomføre valget i den nordlige delen av Kosovo, som løsrev seg fra Serbia for fire år siden.

40.000 serbere bor i den nordlige delen. Kosovos myndigheter har sagt at de ikke vil la Serbia avholde valg på Kosovos territorium.

Ifølge innenriksminister Dacic er det ikke bare Kosovos myndigheter, men også andre grupper i Kosovo som planlegger å forstyrre valget. Beslagleggelse av stemmesedler, angrep på valglokaler og arrestasjon av valgfunksjonærer inngår i planene, oppgir Dacic ifølge det serbiske nyhetsbyrået BETA og den uavhengige kringkastingen B92.

Kosoviske medier har meldt at paramilitære, serbiske grupper er blitt observert nord i Kosovo de siste ukene, ifølge den tyske utenlandssendingen Deutsche Welle (DW).

Ordføreren i den kosoviske delen av den nordlige byen Mitrovica har oppfordret sine innbyggere til å være klar til å forsvare seg. I praksis vet alle at det betyr å finne fram våpnene sine, skriver DW. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.