RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DØMT OG TILTALT: Julio Kopseng er tidligere dømt for to voldtekter. Nå er han tiltalt for ni nye tilfeller. Foto: Pål Magnus Tømmervold (Dittoslo.no)
DØMT OG TILTALT: Julio Kopseng er tidligere dømt for to voldtekter. Nå er han tiltalt for ni nye tilfeller. Foto: Pål Magnus Tømmervold (Dittoslo.no)

Hevder kvinnen plantet bevis for å få ham dømt

Sist oppdatert:
Voldtektstiltalte Julio Kopseng (37) hevder han avviste den britiske kvinnen som sier hun ble voldtatt av ham.

En koffert med en brukt truse inni, mener Kopseng beviser at han ikke voldtok den aktuelle kvinnen.

- Kofferten var ikke i leiligheten da jeg dro derfra, men da jeg kom tilbake og politiet var i leiligheten så sto den der, sa han da han vitnet i retten onsdag.

Kvinnen har forklart at hun la igjen de tingene hun ikke hadde behov for, slik at hun raskest mulig kunne komme seg bort fra leiligheten hun hevder hun ble voldtatt av Kopseng i.

- Hvem mener du har plassert kofferten der da, ville aktor vite.

- Fornærmede kan ha gjort det, mye mulig. Det er bare å ringe på i bygget, så hadde hun kommet seg inn.

- Så du mener at alt dette er en del av hennes plan om å få deg dømt for voldtekt, fulgte aktor opp.

- Ja.

Vitnet mot Kopseng
Tirsdag fortalte den første av i alt ni kvinner hvordan hun skal ha blitt voldtatt av Julio Kopseng.

Vedkommende - en britisk kvinne - kjenner verken Kopseng eller noen av de andre kvinnene i straffesaken. I tingretten fortalte hun hvordan hun ble dopet ned, og hvordan Kopseng masserte henne før han voldtok henne. En fremgangsmåte som også flere andre kvinner har fortalt om.

Tilstede i leiligheten - som kvinnen leide mens hun oppholdt seg i Oslo - var også kvinnens to barn. Da hun forklarte seg i retten tirsdag sa hun at barna skrek på soverommet mens Kopseng skal ha misbrukt henne.

Les også: - Tar de voldtekt alvorlig i Norge?

Les også: - Ble voldtatt mens barna skrek på soverommet

- Skjønte hvor det ledet
Onsdag var det tid for at Kopseng selv skulle i vitneboksen og forklare seg om den kvelden kvinnen hever at han skal ha voldtatt henne.

Han fortalte at hun hadde dusjet i leiligheten hans, og at hun på vei ut av badet mistet litt av håndkleet, slik at det ene brystet vistes. Hun skal så ha kysset ham, og han skal ha tatt henne på magen.

- Jeg skjønte hvor det ledet hen og tenkte at det var dumt. Jeg sa jeg nettopp hadde vært gjennom en overgrepssak og at det ikke passet seg. I tillegg datet jeg en annen, fortalte han fra vitneboksen.

Kopseng sa i retten at han mener episoden varte i to til tre minutter.

Fakta: Tiltalt for ni tilfeller av voldtekt:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Våren 2002 på en gitt adresse i Oslo skal en kvinne ha blitt voldtatt etter først å ha vært i slåsskamp med Kopseng i flere minutter. Kvinnen har fortalt at han dro av henne klærne og voldtok henne.

I mai 2004 skal en kvinne ha blitt voldtatt av Kopseng på toalettet til Burger King nederst i Karl Johan i Oslo. Hun skal ha blitt dyttet inn i en bås og holdt fast mens han gjennomførte voldtekten. Han skal også ha sagt "hold kjeft eller så dreper jeg deg" mens han voldtok henne.

I 2006 skal han ha blandet rusmidler i alkoholen til to kvinner og voldtok dem begge mens de sov. Overgrepene skal ha skjedd hjemme hos Kopseng i Oslo.

I 2006 skal også en tredje kvinne ha blitt voldtatt hjemme hos Kopseng. Denne kvinnen var ikke bevisstløs, og klarte å komme seg løs og flykte før voldtekten ble fullbyrdet.

I januar 2009 skal han ha lagt seg over en kvinne og voldtatt henne hjemme i sin leilighet i Oslo.

Gjennom flere måneder i 2009 skal han ha voldtatt sin daværende samboer mens hun sov og ved å holde henne fast. Han er også tiltalt for å ha mishandlet kvinnen både fysisk og psykisk i denne perioden.

En kvinne skal ha blitt voldtatt i Kopsengs leilighet i Fuengirola i Spania i april 2013 - altså etter at han ble tiltalt for de første voldtektene.

I mai 2013 skal en kvinne ha blitt dopet ned og voldtatt mens Kopseng utførte massasje på kvinnen i hans leilighet i Oslo.

- Er du sexavhengig, ville aktor vite.

- Jeg er relativt glad i sex, og forstår at jeg kan virke som en sexavhengig. Oslo er ikke en stor by, og jeg kan ikke nekte for at jeg har oppført meg som en rundbrenner. Man kan nok si at jeg er sexavhengig, svarte Kopseng.

- Så du hadde en naken kvinne på sofaen og er sexavhengig, men så stoppet du?

- Ja, svarte den tiltalte tidligere tv-danseren.

Etter at aktor oppsummerte kvinnens forklaring om overgrepet sa Kopseng at ingenting av det har skjedd.

Rohypnol sentralt
Under tirsdagens  utspørringen fokuserte aktor også på Kopsengs kjennskap til det såkalte voldtektsdopet rohypnol.

- Jeg omtaler all avslappende medisin som rohypnol, men har etter hvert skjønt hva det er.

Aktor leste opp fra et avhør av Kopseng, hvor han sier at det eneste som han trodde kunne ha gjort den britiske kvinnen dopet, er rohypnol. Og at han tror noen kan ha fått i henne det. Men hevder selv at han ikke har god kjennskap til medikamentet. Han sa også ha sagt at det han vet om rohypnol, er det han har sett og lest i media.

- Så du visste hva rohypnol er?

- Jeg vet at det er en pille, men jeg betegner alt som gjør deg avslappet som rohypnol, svarte Kopseng.

Les også: - De gleder seg til han stilles til ansvar

Les også: TV-kjendis tiltalt for ni nye voldtekter

Det siste tilfellet
Den britiske kvinnen er den siste som skal ha blitt voldtatt av danseren. En hendelse skal ha skjedd 29. mai 2013 - altså etter at Kopseng hadde gjennomført den første rettssaken for voldtekt i Oslo tingrett, men før dommen var rettskraftig.

Julio Kopseng nekter straffskyld for voldtektsanklagene. Han erkjente bare straffskyld for et tiltalepunkt som gjelder oppbevaring av narkotika.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere