Hevder Obama fikk penger fra Romney-selskap

Foto: POOL (Reuters)

- Toppen av hykleri, sier talskvinne.

Den amerikanske presidenten har den siste tiden langet ut mot sin republikanske motpart, og beskyldt han for å ha uetiske hensikter gjennom sin rolle i investeringsselskapet Bain Capital. Nå tar Romney til motmæle.

- Toppen av hykleri
- President Barack Obama har basert hele sin kampanje på kyniske og uærlige angrep på Mitt Romneys forretningskarriere. Det store spørsmålet for Obama er dette: Hvis Bain Capital er så ille, hvorfor har du mottatt nesten 120.000 dollar fra dem? sier talskvinne Andrea Soul.

- Obamas handlinger er toppen av hykleri, fortsetter hun.

Nettavisen skrev mandag om presidentens nye storoffensiv i valgkampen. Barack Obama kom ut med en TV-reklame hvor rivalen Mitt Romney anklages for å flagge ut amerikanske jobber og for å unngå skatt ved hjelp av skatteparadiser.

Se video nederst i saken

Mottok 118 000 dollar
Ifølge ”Center for Responsive Politics” som hølder øye med valgdata og de ulike kampanjenes donansjoner, har Obama mellom 2004 og 2012 mottatt over 118 000 dollar, fra folk som har oppgitt Bain som deres arbeidsgiver.

I denne perioden har Obama både drevet valgkamp for å bli senator og senere president.

Talsmann for Obamas kampanje,Ben LaBolt, avviser at det foreligger en dobbeltstandard. Han sier at angrepene ikke handler om Bain Capital i seg selv, men om kandidatenes bakgrunn og handlinger.

- Mitt Romney er den eneste av kandidatene som hevder at hans mål som investor var å skape arbeidsplasser, og at vi burde basere hans kvalifikasjoner på grunnlag av hans forretningskarriere, sier han.

Nesten dødt løp
Det er lite som tyder på at Obamas bredside mot Romney har hatt særlig effekt på den amerikanske velgermassen.

Den siste nasjonale meningsmålingen fra Gallup viser at Obamas ledelse over Romney har skrumpet inn. 47 prosent sier de vil stemme på Obama og 45 prosent foretrekker Mitt Romney.

Om tre måneder går amerikanerne til urnene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.