NEW YORK (Nettavisen): En av de tidligere rådgiverne til Bill Clinton, den politiske veteranen og konsulenten Dick Morris, hevder at Demokratene planlegger å dumpe president Joe Biden og gå for Hillary Clinton i det kommende presidentvalget.

Les også: Biden-video går viralt: – Skremmende og trist

– Frykter venstresiden

I et intervju i forrige uke fortalte president Biden at det fortsatt gjenstår å se om han vil stille til gjenvalg for en ny presidentperiode i 2024, til tross for at han tidligere sagt kategorisk at han vil stille.

Biden, som fyller 80 år i november, sier at intensjonen hans er å stille til gjenvalg.

– Men det er bare en intensjon. Er det en urokkelig avgjørelse om at jeg stiller på nytt? Det gjenstår å se, sa Biden til CBS.

Les også: President Bidens tidligere pressesekretær kommer med sjokkerende spådom

Dick Morris spår at Demokratene nå planlegger å dumpe Biden og be Hillary Clinton stille, i frykt for at de mer radikale kandidatene på venstresiden vil stille som presidentkandidater.

– Sinnsforvirrede radikalere

– Med en gang Biden trekker seg, vil målinger vise at Demokratene vil lene seg mot noen sinnsforvirrede radikalere som Gavin Newson, Bernie Sanders. Kanskje til og med Alexandria Ocasio-Cortez, sier Morris i et intervju med John Catsimatidis på radioshowet «Cats Roundtable» på WABC.

Les også: Biden-video går viralt: – Skremmende og trist

– Dette kommer til å presse lederne hos Demokratene til å gå til Hillary og si: «Hei, hør nå her. Vær så snill og still opp en gang til. Vi trenger deg for å redde oss fra den sinnsforvirrede venstresiden. Om ikke, så kommer vi til å få Sanders som vår kandidat. Vi kommer til å tape Kongressen soleklart. Og vi kommer til å forsvinne ut av presidentkampen», sier Morris.

Morris trekker også frem at Clinton selv har begynte å bevege seg mot sentrum i partiet, ved å ha uttalt seg om at amerikanere ikke ønsker seg åpne grenser.

Hillary: – Nei, nei

I et intervju på CBS Evening News for to uker siden svarte Hillary Clinton på spørsmålet alle lurer på, samtidig som hun gikk til frontalangrep på Donald Trump og republikanerne.

– Nei, nei, svart Hillary Clinton på spørsmål om det er aktuelt for henne å stille som presidentkandidat ved neste valg.

Hillary Clinton, som gikk på et bittert tap mot Trump ved valget i 2016, uttalte at hun ikke hadde noen planer om prøve seg igjen.

– Men jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å forsikre oss om at vi har en president som respekterer vårt demokrati, rettsstaten og som forsvarer av våre institusjoner, sa Hillary Clinton.

Les også: Biden latterliggjøres i ny video: - Dette er helt bisart, med mindre de vil at han skal se ut som en dement pasient

– Clinton venter på «utslettelsen»

Til tross for dette svaret, er Morris overbevist om at Clinton kan bli nøkkelen for Demokratene.

– Hun prøver så absolutt å late som om hun er en politiker i sentrum, slik hennes ektemann var. Og hun kommer til å få nominasjonen slik ektemannen hennes gjorde i 92 og lede partiet mot sentrum og til seier, sier Morris.

Ifølge Morris venter hun bare på «utslettelsen» av alle de andre Demokratene i under mellomvalget i november for å rettferdiggjøre sitt kandidatur og si; «Det er bare jeg som kan redde dere fra at dette skal skje igjen», skriver New York Post.

Sammenlignet Trump med Hitler

Hillary Clinton sammenlignet nylig det siste folkemøtet til Donald Trump med et folkemøte fra Nazi-tiden.

Les også: Trump: - Dette kan bety tredje verdenskrig

– Jeg husker at jeg som ung student prøvde å finne ut hvordan folk i utgangspunktet ble så tiltrukket av Hitler. «Hvordan skjedde det?» Jeg så på nyhetsreportasjer og jeg så denne fyren som sto der oppe og ropte og skrek, og folk ropte og løftet armene. Jeg tenkte: «Hva har skjedd med disse menneskene?»' sa Clinton på Texas Tribune Festival i Austin nylig. Før hun fortsatte:

– Dere så rallyet i Ohio her på kvelden forleden, hvor Trump er der og roper og skriker i mer enn en time, og så har du disse rekkene med unge menn med armene løftet. Jeg tenkte: «Hva skjer?», sa Hillary Clinton.