RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder sorenskriver er inhabil i Nokas-saken

Stavanger (NTB): Sorenskriver Helge Bjørnestads uttalelser om at Jusuf Hani kan få to-tre års strafferabatt, fører til krav om at saken må flyttes fra Stavanger tingrett.

Oslo-advokat Halvard Helle mener at sorenskriver Bjørnestad har begått sterkt kritikkverdige brudd på flere grunnleggende rettsprinsipper ved følgende uttalelse til Stavanger Aftenblad:

«Det står respekt av at han reiser fra sitt eget land for å gjøre opp for seg, selv om det sikkert er traumatisk å være på rømmen. Hvis han avgir en uforbeholden tilståelse, vil jeg anta at han kan få minst to-tre år i avslag på straffen.».

- Det er nesten ikke til å tro at sorenskriver Bjørnestad, som ledet rettsforhandlingene under Stavanger tingretts behandling av Nokas-saken, ikke bare har kastet seg inn i debatten om strafferabatt, men også uttaler seg konkret om hvilken strafferabatt Jusuf Hani skal ha. Bjørnestad kan ikke være både sorenskriver og rikssyner i en sak som kommer opp for hans egen domstol, sier Helle til Stavanger Aftenblad.

Helle mener at Bjørnestad har gjort seg selv inhabil, og at saken må flyttes bort fra Stavanger tingrett.

Sorenskriver Bjørnestad avviser at han har kommentert den aktuelle saken, og sier at han ikke har forskuttert noe som helst: - Jeg har ikke gitt uttrykk for noe annet enn det som står i loven, nemlig at folk som gir en tilståelse i retten, har krav på strafferabatt. Det har politikerne bestemt, og vi forholder oss til det. Når det gjelder hvor stor rabatten blir, så kan ingen si noe om det nå, sier Bjørnestad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere