RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder sørkoreansk aktivist ble torturert i Kina

Seoul (NTB-AFP): En sørkoreansk menneskerettighetsgruppe vurderer å be FN undersøke påstander om tortur av en sørkoreansk aktivist i Kina.

Aktivisten Kim Young-hwan og tre andre ble pågrepet i Kina 29. mars. De ble anklaget for å ha satt Kinas nasjonale sikkerhet i fare. De fire hadde hjulpet flyktninger fra Nord-Korea i Kina.

Etter at gruppen ble sendt ut av Kina og til Sør-Korea 20. juli, har Kim fortalt at han ble fysisk mishandlet i Kina. Han har selv ikke gitt noen detaljer, men kolleger av ham sier han ble torturert med strømstøt.

Kim er en tidligere leder av et forbudt, sørkoreansk venstreparti som møtte Nord-Koreas daværende leder Kim Il-sung i Pyongyang i 1991. Han ble senere en hard motstander av regimet i nord og arbeider nå for en menneskerettighetsgruppe i Seoul.

- Vi bringer saken inn for internasjonale organer som FNs menneskerettskommisjon hvis Kina nekter å beklage, sier Choi Hong-jae, talsmann for en gruppe som ble opprettet først for å få Kim og hans tre kolleger løslatt.

Sør-Koreas utenriksminister Kim Sung-hwan sa i forrige uke at han vil presse Kina til å foreta en gransking av torturanklagene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere