RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder SSB «pyntet» på prognoser om innvandring

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Man trenger ikke lide av vrangforestillinger for å hevde at Statistisk sentralbyrå (SSB) bevisst har lagt sine prognoser om innvandring til Norge for lavt, mener debattant Ole Jørgen Anfindsen.

Andfindsen stilte som sakkyndig vitne i rettssaken mot Anders Behring Breivik tirsdag. Han framholdt at SSB i 1991 la seg altfor lavt i sine framskrivninger av innvandringsutviklingen i Norge fram mot 2050. Det må ha skyldtes politisk press, ifølge forfatteren bak boka «Selvmordsparadigmet» med undertittelen «Hvordan politisk korrekthet ødelegger samfunnet». Han driver nettstedet honestthinking.org.

SSB-forskeren som skrev rapporten fra 1991 hadde lagt inn forutsetninger om at en rekke premisser, først og fremst politiske, måtte være til stede for at fremskrivningene skulle finne sted slik SSB hevdet. Mannen var død da Anfindsen forsøkte å oppsøke ham flere år senere.

- Han som skrev dette, må ha følt at noen har vridd armen rundt på ham med beskjed om at han skulle skrive denne rapporten enten han ville eller ikke. Sønnen hans fortalte meg at faren hadde fortalt ham at SSB alltid hadde lagt stor vekt på å unngå alt som kunne virke stigmatiserende på minoritetsgrupper, sa Anfindsen.

Han poengterte imidlertid at han ikke hadde noe å utsette på SSBs nye metode, som ble tatt i bruk rundt starten av 2006.

- Heller ikke for å hevde at SSB-forskere har misbrukt SSB-rapporter til å stoppe munnen på innvandringskritikere, oppsummerte han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere