Hevder Trump kom med innrømmelse: - Vi blir knust

Shutdown i USA:

FRUSTRERT: President Donald Trump skal ikke være fornøyd med tingens tilstand. 

FRUSTRERT: President Donald Trump skal ikke være fornøyd med tingens tilstand.  Foto: James Lawler Duggan (Reuters/NTB Scanpix)

Presidenten skal være frustrert over at man ikke er nærmere en avtale som skal gi finansiering til muren ved Mexico-grensen.

18.01.19 01:47

LOS ANGELES (Nettavisen): Nedstengningen i USA er nå inne i sitt 27. døgn, noe som gjør den til den lengste i USAs historie. Bakgrunnen er at president Donald Trump ikke vil godkjenne et statsbudsjett uten penger til den omstridte muren ved grensen til Mexico.

Utad er Donald Trump sterk i troen på at han vil få viljen sin. Han har uttalt at han ikke er villig til å inngå et kompromiss med demokratene, og at ikke har problemer med å holde av deler av offentlig sektor stengt i lang tid.

Bak lukkede dører skal imidlertid situasjonen være en litt annen, ifølge New York Times.

- Blir knust

Avisen skriver at Trump kom med en innrømmelse til fungerende stabssjef, Mick Mulvaney, da de så hvordan mediene dekket nedstengningen.

 

- Vi blir knust, skal Trump ha utbrutt.

Avisen siterer en kilde som skal ha kjennskap til samtalen. Vedkommende hevder også at Trump skal ha spurt: «Hvorfor kan vi ikke få til en avtale?».

Meningsmålinger viser at amerikanere flest legger skylden på Trump for at landet er rammet av en såkalt «shutdown», og flere av Trumps nærmeste tjenestemenn ønsker at presidenten finner en vei ut av den, ifølge NewYork Times.

Trump selv skal være strek i troen om at landet ikke vil huske nedstigningen, men at han kjempet hardt for at sikkerheten ved den sørlige grensen skulle blir styrket.

Ifølge kildene til New York Times skal Trump fortsatt ha troen på at han gjør det riktige, selv om han av og til blir frustrert over situasjonen.

I skrivende stund er det lite som tyder på at situasjonen løser seg med det første.

Skader økonomien

For president Trump var det et skudd for baugen at Det hvite hus onsdag innrømmet at den delvise nedstengningen påfører den amerikanske økonomien langt større skade enn ventet, ifølge New York Times.

Det hvite hus' råd for økonomiske rådgivere har doblet anslagene om hvor mye den økonomiske veksten i landet blir tapt ukentlig som følge av den delvise nedstengningen av den amerikanske stat, skriver avisen.

Nedstengningen, som nå er i sin fjerde uke, har blant annet ført til at 800.000 statlige ansatte ikke får utbetalt lønn, inkludert ambassadepersonale.

President Donald Trump har flere ganger fremhevet landets økonomiske tilstand som en av administrasjonens suksesshistorier, men nedstengningen kan føre til dårligere økonomi.

Tirsdag ble titusener av offentlige ansatte nødt til å jobbe uten lønn med behandling av selvangivelser, flytrafikk og sikring av mat og medisin. Det var Trump-administrasjonen selv som kalte de ansatte tilbake i et forsøk på å dempe effekten av nedstengningen.

I hardt vær

Torsdag setter også to andre Trump-nyheter sitt preg på amerikanske nyhetsmedier.

I et intervju med CNN onsdag kveld sa nemlig Trumps advokat Rudy Giuliani sier han aldri har sagt at det ikke fantes en hemmelig avtale mellom Trumps valgkampstab og Russland.

Les mer: Giuliani: – Jeg sa aldri det ikke fantes en hemmelig avtale med Russland

Giulianis kommentarer kommer mens spesialetterforsker Robert Muellers etterforskning jevnt og trutt går sin gang i bakgrunnen, med en mulig sluttføring i løpet av noen måneder.

DONALD TRUMPS ADVOKAT: Rudy Giuliani.  Foto: (NTB scanpix)

Stadig vekk er det nye siktelser, innrømmelser av skyld og dommer for nære medarbeidere av Trump som er gransket, blant dem hans første sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, tidligere valgkampsjef Paul Manafort og hans egen tidligere advokat Michael Cohen.

Torsdag morgen hevdet sistnevnte at han for noen år siden betalte penger for å få manipulert meningsmålinger i Trumps favør.

Cohen skriver på Twitter at han utbetalte pengene på ordre fra Trump selv.

- Jeg angrer virkelig på min blinde lojalitet til en mann som ikke fortjener det, tvitrer advokaten.

Cohen ble i fjor dømt til tre års fengsel for blant annet ulovlig valgkampfinansiering. Advokaten har tilstått å ha utbetalt «hysjpenger» til en pornostjerne og en tidligere Playboy-modell som begge hevder å ha hatt sex med Trump i 2006.

TIDLIGERE TRUMP-ADVOKAT: Michael Cohen.  Foto: Timothy A. Clary (AFP/NTB Scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Donald Trump

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag