RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder USA har hemmelig dronebase i dette landet

Foto: MUSTAFA OZER (Afp)
Sist oppdatert:
Saudi-Arabia har ikke bare islamske helligdommer, men huser også en av CIAs hemmelige dronebaser, ifølge BBC.

London/Washington (NTB): USAs etterretningstjeneste CIA har i minst to år hatt ubemannede fly – såkalte droner – på en hemmelig base i Saudi-Arabia. Medier i USA har kjent til basen men til nå latt være å omtale den, melder BBC .

Basen ble bygd opp som ledd i jakten på medlemmer av terrornettverket al-Qaida som er virksomme på Den arabiske halvøya og har hovedkvarter i Jemen. Amerikanske tjenestemenn sier de frykter at åpen omtale av basen kan svekke kampen mot internasjonal terrorisme.

– Saudi-Arabia huser flere av islams helligste steder. Mange islamister har betraktet utplassering av amerikanske styrker der som et historisk svik, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider onsdag.

Det hvite hus forsvarer bruken av droner som legitim, moralsk og klok, selv når de brukes til å drepe amerikanske statsborgere i utlandet. I en rapport heter det at bruken av droner er i overensstemmelse med amerikansk lov og med grunnloven.

Offentliggjøringen av rapporten finner sted mens menneskerettighetsgrupper stiller stadig flere spørsmål om de amerikanske droneangrepene i Pakistan, Jemen og andre steder. En gruppe senatorer ber regjeringen juridiske dokumenter som skal rettferdiggjøre dronebruken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere