RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder USA vurderer å flytte Taliban-leder

Washington (NTB-Reuters): USA vurderer å overføre en Taliban-leder fra Guantanamo-leiren til Afghanistan i håp om å få i stand en fredsavtale, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Etter det nyhetsbyrået kjenner til, så vurderer den amerikanske regjeringen å flytte til sammen fem fanger som i dag befinner seg på Guantanamo. En av disse skal være Taliban-lederen Mohammed Fazl.

Han betegnes som en høyrisikofange og beskyldes for drap på flere tusen afghanske sjiamuslimer mellom 1998 og 2001. Meningen er ikke at han skal slippes fri, men overføres til en annen type soning i Afghanistan.

Flere amerikanske folkevalgte og etterretningsfolk skal likevel ha reagert sterkt på opplysningene om at Fazl kan bli flyttet fra Guantanamo.

Kilder i den amerikanske regjeringen sier til Reuters at de i ti måneder har forsøkt å få i stand fredsforhandlinger mellom Taliban og afghanske myndigheter. Innsatsen skal nå være inne i en avgjørende fase.

Et av forslagene som angivelig diskuteres for å lokke Taliban til forhandlingsbordet, er å la geriljaen få åpne kontor et sted i utlandet. Det vil kunne gjøre kontakten med de ytterliggående islamistene enklere. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere