RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevdet 1000 liter alkohol var til eget bruk

Foto: Løchen, Per (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tollere og tingretten fant forklaringen helt usannsynlig.

Smugleren ville ha tollerne til å tro at 1000 liter alkohol og 22.000 sigaretter var til eget bruk. Hadde det vært tilfelle, kunne den 34-årige litaueren ha levd i sus og rus og sigarettrøyk kontinuerlig i årevis, skriver Glåmdalen.

Bilen hans var så tungt lastet at tollerne ikke kunne unngå å legge merke til den. Da mannen ble stoppet av Eda-tollere 6. oktober, hevdet mannen først at han hadde kjørt seg vill, og egentlig ikke skulle krysse grensen.

Til eget bruk

Da det viste seg at han hadde 1000 liter alkohol i bilen, prøvde han seg med å si at de 650 literne med øl og de 350 literne med sprit var til eget bruk, i likhet med 22.000 sigaretter i samme last.

Den forklaringen festet ikke Värmlands tingsrätt nevneverdig lit til, og dømte ham nylig til fire måneders fengsel, skriver nwt.se.

Helt usannsynlig

I avhør fortalte mannen at han hadde fått arbeid av en landsmann i Arvika, og derfor regnet med å være hjemmefra en stund. Ettersom han er vant til å drikke og røyke mye, hadde han lastet opp bilen med rikelig «forsyning».

- Så usannsynlig at den ikke kan tas hensyn til, konkluderte Värmlands tingsrätt, blant annet på bakgrunn av at mannen er arbeidsledig og lever under knappe økonomiske vilkår.

34-åringen har sittet i varetekt siden pågripelsen tidlig i oktober. Både alkoholen og sigarettene vil bli destruert.

Les flere nyheter fra glomdalen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere