*Nettavisen* Nyheter.

Hevdet dette var Englands yngste offer for koronaviruset: Nå svarer sykehuset

OMKOM: Chloe Middleton skal være Englands yngste offer for koronakrisen. Nå svarer sykehuset.

OMKOM: Chloe Middleton skal være Englands yngste offer for koronakrisen. Nå svarer sykehuset. Foto: Privat.

Familien har siden slettet meldinger på sosiale medier.

27.03.20 20:53

Sky News rapporterte at 21 år gamle Chloe Middleton var den yngste personen som har omkommet av COVID-19, uten å ha andre underliggende helseproblemer.

Middleton jobbet på et sykehjem, og skal ha hatt en mild form for astma, men falt ikke under høy-risiko-gruppen for koronasmitte.

Nå melder The Guardian at dødsfallet til Middleton ikke er registerert i korona-statistikken, grunnet forvirring rundt hva hun faktisk døde av. En lokal obudksjonstekniker knyttet dødsfallet opp mot koronaviruset fordi jenta hadde en hoste, men dette skal ha overrasket sykehuset hun var innlagt på - som ikke deler synet til obdusenten.

LES OGSÅ: Nekter å ta korona-trusselen på alvor: - Dette er fantasi!

Slettet melding på Facebook

21-åringens pårørende la tidlig ut en rørende minnesmarking på Facebook, som de siden har måttet slette grunnet hets.

Dette var meldingen:

- Til alle dere der ute som tror dette «bare» er et virus; tro om igjen. Dette såkalte viruset har nå tatt livet til min 21-år gamle datter, skriver moren i et innlegg på Facebook.

Også tanten til den omkomne la ut en appell:

- Min vakre og godhjertede niese har nå gått bort som følge av koronaviruset. Hun hadde ingen helseproblemer fra før. Vår familie går nå gjennom en utenkelig smerte, vi er sønderknuste. Alvoret viser seg tydelig for oss nå. Det er ikke viruset som sprer seg selv, det er mennesker som sprer viruset. Gjør hva du kan, beskytt deg selv og beskytt de rundt deg, skriver tanten.

Til The Mirror forteller tanten også at ambulansen hadde besøkt Chloe tidligere på dagen, da hun opplevde pusteproblemer. Hun fikk da beskjed om å hvile ut hjemme.

Klikk på bildet for å forstørre. STORE UTFORDRINGER: England - i likhet med store deler av verden - opplever for tiden store utfordringer med koronaviruset.

STORE UTFORDRINGER: England - i likhet med store deler av verden - opplever for tiden store utfordringer med koronaviruset. Foto: Victoria Jones (Pa Photos)

I løpet av dagen forverret tilstanden seg, og en ny ambulanse ble tilkalt. Den ankom aldri, og familien skal ha blitt forklart av helsepersonell at Chloe ikke kunne bli prioritert.

- Hun fikk ikke den pleien hun trengte - fordi helsesystemet vårt er overbelastet. Det er realiteten. Hun var ung og hadde ingen underliggende helseproblemer, forteller tanten til avisen.

LES OGSÅ: Nye korona-symptomer: Tegn på at du kan være smittet uten å vite det (+)

For bare noen dager siden omkom også en 18 år gammel gutt i England av viruset, men han lå da inne til behandling for en alvorlig sykdom.

Boris Jonhsons oppfordring: - Bli hjemme

Tidligere denne uken gikk Englands statsminister, Boris Johnson, ut og erklærte unntakstilstand i landet.

- Det britiske folk får en enkel beskjed: Dere må holde dere hjemme, sier statsminister i Boris Johnson i en tale til det britiske folk mandag kveld.

Han ber alle briter holde seg hjemme i tre uker, med mindre man oppfyller ett av fire unntak:

  • Handling av essensielle produkter, så sjeldent som mulig.
  • Trene utendørs én gang om dagen, alene eller med noen du bor med.
  • Motta- eller gi medisinsk behandling.
  • Reise til- og fra jobb, men jobb hjemmefra hvis det er mulig.
  • Om man bryter noen av disse reglene, kan man bli straffet i form av bøter av politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag