*Nettavisen* Nyheter.

Hever fiskeprisene i Orkla

Orkdal formannskap har hevet prisene på kommunale laksevald med 20 prosent, for å finansiere kommunens støtte til kvoteoppkjøp.

26.01.06 15:18

Kommunen støtter organisasjonen «Elvene rundt Trondheimsfjorden», men sender regninga til fiskerne. Organisasjonen kjøper opp notfiskekvoter i sjøen, for at laksen i stedet skal kunne gå opp i elvene.

- Jeg synes det er greit at vi som stor grunneier i elva tar ansvar og støtter oppkjøpet av kilenotrettighetene. Jeg synes også det er greit at valdprisene dekker opp denne støtten.

- Dette er en ordning som støtter et godt tiltak, og vi er på linje med andre grunneiere når vi hever prisene på valdene. Sjansen for å få fisk blir jo også større når det kommer mer fisk i elva, sier varaordfører Oddbjørn Bang (Sp) til avisa Sør-Trøndelag.

Det faller Johan Antonsen i Orkdal Jeger og Fiskerforening tungt for brystet.

- Jeg aksepterer at prisene må justeres. Men måten det skjer på og prinsippet er feil. Det er de kommunale valdene, sammen med OJFFs vald, som skal videreføre allmennhetens fiske. Dette er grådighet fra kommunens side, og jeg fastholder at de som sitter og vedtar dette ikke vet hva de snakker om, sier Antonsen til avisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.