RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hever Frontline til Sterk Kjøp

Sist oppdatert:
Gjensidige Nor Equities tror nå på rally i Frontline-aksjen, og går fra Nøytral til Sterk Kjøp på John Fredriksens tankrederi
Bakgrunnen for GNEs jubelanbefaling, etter for kort tid siden å ha tatt aksjen ned til Nøytral, er den siste rapporten fra det internasjonale energibyrået IEA.

IEA hevet sitt estimat for etterspørselen etter olje i fjerde kvartal, og justerte også 2004-estimatet marginalt opp.

Dette, koblet med utsiktene til kun en liten økning i produksjonen utenfor OPEC, gjør at GNE nå mener at OPEC ikke trenger å kutte produksjonskvotene ytterligere på desembermøtet.

- Vi er i midten av et "once in a lifetime market" og med utsikter til et "once in a lifetime" utbytte er dette en virkelig "once in a lifetime" mulighet for eierne av Frontline-aksjer, skriver GNE-analytiker Bjørn Giæver i analyseoppdateringen.

GNE øker sitt fjerdekvartalsestimat med 12,5 prosent for VLCC'ene og 25 prosent for suezmaxene til henholdsvis 45.000 og 35.000 dollar pr. dag på timecharterbasis.

Det gir estimert fortjeneste pr. aksje på 6,98 dollar for 2003 og 3,64 i 2004 og et forventet utbytte på 2 dollar i neste år.

GNE hever også sitt kursmål med 5 dollar til 25 dollar pr. aksje, tilsvarende 174 kroner.

- Vi oppgraderer vår anbefaling til Sterk Kjøp som indikerer at vi mener vårt nye kursmål kan bli nådd heller før enn senere, skriver Giæver.

Oppsummering:

Anbefaling: Sterk Kjøp
Kursmål: 25 USD
Meglerhus: Gjensidige Nor Equities
Dato: 14. november 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere