RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hever ikke lista for fedmekirurgi

Oslo (NTB): Norske helsemyndigheter er bekymret for den kraftige økningen i tallet på fedmeoperasjoner de siste årene, men vil ikke gjøre nåløyet trangere for å få operasjon.

Den bekymringsfulle økningen i fedmeoperasjoner gjorde at Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helse- og omsorgstjenesten tok opp temaet som en såkalt drøftingssak under sitt møte mandag.

I 2003 var det bare 26 personer som ble operert for sykelig overvekt. I 2012 hadde antallet økt til hele 3.000 personer.

Danske fagfolk var invitert til møtet for å redegjøre for hvilke tiltak som er iverksatt der. I Danmark fikk man halvert antall fedmeoperasjoner ved å øke aldersgrensen fra 18 til 25 år, og ved å øke BMI-grensen fra 30 til 50.

Rådet vedtok imidlertid å ikke gå inn for lignende tiltak i Norge, men det ønsker mer vekt på forebygging av fedme og mer kunnskap om hvordan det går med pasientene som blir operert.

Rådet anbefaler videre at gode tilbud med ikke-kirurgiske metoder får økt prioritet, særlig overfor barn og unge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere