RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hever kursmål etter Frontline-tall

Sist oppdatert:
Meglerhuset Fearnley Fonds ble i likhet med resten av markedet overrasket over fremleggelsen Frontline-tallene i dag, både på grunn tidspunktet og hvor gode de var
Ifølge en oppdatering fra meglerhuset var det spesielt inntjeningen til suezmax-tankskipene som overrasket positivt i andre kvartalet til Frontline. Frontline-skipene klarte 39.6000 dollar pr. dag på timecharterbasis, mot Fearnleys-estimat på 31.700 dollar. Men også de andre skipene gjorde noe bedre enn ventet.

Når det gjelder utsiktene fremover, så mener Fearnley at aksjemarkedet nå kommer til å konsentrere seg om hvor mye bedre markedet kan bli til høsten enn tidligere ventet. Meglerhuset forventer at estimatene for resultat pr . aksje nå heves til over 6 dollar pr. aksje, siden 4,40 dollar allerede er bokført så langt i 2003.

Fearnley Fonds hever nå sitt rateestimat for fjerde kvartal fra 30.000 til 40.000 dollar dagen for VLCC'ene, og begrunner det med manglende kutt i OPECs produksjon, og mener det indikerer strammere marked mot vinteren.

meglerhuset oppjusterer sitt kursmål til 150 kroner etter utbetaling av utbytte på 1,10 dollar pr. aksje.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 150 NOK eks. utbytte
Meglerhus: Fearnley Fonds
Dato: 4. august 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere