RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hever kursmålet på Doff'en

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier opprettholder en klar kjøpsanbefaling på spplyrederiet DOF og hever kursmåler med 20 prosent etter nye kontrakter kom på plass mandag
Mandag meldte DOF at deres 50 prosent eide selskap DOF BOA har gjennomført kjøpet av to ankerhåndteringsfartøy. Videre meldte selskapet om tre nye 18 måneder lange kontrakter med PMS/Burullus i Egypt.

Ifølge ABG Sundal Collier vil kontraktene å kjøpet føre til både bedre og høyere resultater, samtidig som kontraktsdekning økes godt inn i 2005.

ABG Sundal Collier forventer at DOF BOA har gitt omkring 275-300 millioner kroner for skipene, og det er på linje med skipsmeglerestimater.

Kontrakten bekrefter DOFs evne til å sikre seg lange kontrakter og kontinuerlige øke flåten, mener ABGSC. DOF har nå en kontraktsdekning på 91 prosent for inneværende år. I tillegg har rederiet skip som vil komme av kontrakter i 2005 som kan sluttes når markedet forhåpentligvis styrker seg igjen.

Ifølge ABGSC handles DOF nå med en rabatt på 40 prosent i forhold til en nettoverdi på 25,7 kroner pr. aksje. Det er på linje med de andre supplyaksjene tross den meget sterke kontraktsportefølje.

- På bakgrunn av gårsdagens nyheter og sannsynligheten for ytterligere tillegg til flåten opprettholder vi en Kjøpsanbefaling, og øker vårt kursmål med 20 prosent til 18 kroner.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 175 kroner
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 6. januar

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere