RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hever kursmålet på Frontline

Sist oppdatert:
Meglerhuset Gjensidige Nor Equities hever kursmålet på Frontline etter at tankrederiet bekrefter salget av fire suezmax-tankskip. Salget bekrefter en økning i skipsverdiene
Det går frem av en morgenrapport fra meglerhuset.

Gjensidige NOR Equtities hever kursmålet fra 16 til 18 dollar etter tirsdagens innholdsrike pressemelding fra rederiet, som meglerhusets shippinganalytiker mener redefinerer betydning av "Kinderegg" med sitt innhold av hele fem ulike nyheter.

Den viktigste var bekreftelsen av salget av fire suezmax-tankskip, og varslingen av et ekstraordinært utbytte på 1 dollar, som Gjensidige NOR mener totalt vil gi en utbytteutbetaling på 2 dollar i tredje kvartal.

- Det er en utbytteavkastning på fenomenale 13 prosent på et par måneder, skriver meglerhuset.

På grunn av de gode prisene Frontline har oppnådd, hever Gjensidige NOR sitt anslag på verdiene (NAV) med nesten 20 prosent til 18,7 dollar, på grunn av kronesvekkelsen er NAV i kroner økt med 30 prosent til 131 kroner. Videre økes resultatestimatet for andre kvartal med 18 prosent til 1,67 dollar pr. aksje.

Kanselleringen av 3 millioner egne aksjer hever også Gjensidige NORs estimater, som for hele 2003 er økt fra 4,9 dollar pr. aksje til 5,5 dollar.

Meglerhuset opprettholder sin kjøpsanbefaling.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 18 dollar
Meglerhus: Gjensidige Nor Equities
Dato: 11. juni 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere