RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hever Mamut-estimater etter tall

Sist oppdatert:
Meglerhuset DnB Nor Markets hever estimatene til programvareselskapet Mamut og Eilert Hanoa etter tall
Meglerhuset DnB Nor Markets og analytiker Thomas Lie er ute med en oppdatering i etterkant av resultatrapporten til Mamut. Mamut-sjef Eilert Hanoa rapporterte sine tall torsdag, og de viste minus på bunnlinjen.

Lie skriver til sine kunder at det var innføringen av regnskapsstandarden IFRS som resulterte i netto negativ effekt i fjerde kvartalsrapporten.

- Dette har ingen kontanteffekt, men førte til en korreksjon av bokført kontantstrøm for helåret 2004, skriver DnB Nor Markets i rapporten.

Meglerhuset mener at en langsiktig omsetningsvekst på 20 til 25 prosent vil være mulig for Mamut gjennom ekspansjon utenfor Norge. Lie mener at oppstart i nye markeder som Danmark og Irland er sannsynlig i 2005.

- Omsetningen har vokst mer enn kostnadene siden 2000, noe som resulterte i en driftsmargin på 3,6 prosent i 2004. Virksomheten er således skalerbar, og har vist dette over flere år, skriver Lie til kundene.

DnB Nor Markets hever 2005- og 2006 estimatene etter positiv avslutning av 2004. Meglerhuset beholder kjøpsanbefaling på Mamut med kursmål 12 kroner pr. aksje.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 12 kroner
Meglerhus: DnB Nor Markets
Dato: 14. januar 2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere